Donacija Grada za Udruženje obolelih od multiple skleroze

Zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev i sekretar Skupštine grada, Milan Mrkšić, danas su Udruženju obolelih od multiple skleroze "Srednji Banat" uručili donaciju Grada Zrenjanina – laka invalidska kolica i ortopedska pomagala, namenjena članovima Udruženja. Donacija je predata u novim prostorijama Udruženja, u Gimnazijskoj ulici 8, koje su nedavno otvorene i opremljene takođe sredstvima iz budžeta Grada. 
 
   
 
Uručujući donaciju, Stanisavljev je rekao da se ne postavlja pitanje želi li Grad da pomogne ovim ljudima, već jedino koliko može da pomogne.
- U skladu sa mogućnostima, uvek ćemo izlaziti u ssuret članovima ovog Udruženja i pružati im punu podršku. I danas smo im poručili da u Gradskoj kući imaju prijatelje i sagovornike i razgovarali smo o mogućnostima da se budžetom za narednu godinu predvide sredstva za njihove potrebe. Imamo dugoročne planove da obezbedimo pristupačnost u što većem broju zgrada, da postavimo rampe koji bi ovim licima obezbedile lakši ulazak u objekte. I ovom posetom, ovim primerom, pokazujemo da želimo da pomognemo i tako će biti i ubuduće – svi građani Zrenjanina imaju pravo na jednak život i jednake mogućnosti – kazao je on. 
 
   
 
Predsednica Udruženja obolelih od multiple skleroze "Srednji Banat" Zlata Adamov zahvalila se predstavnicima Skupštine grada Zrenjanina na pomoći i istakla da će pomagala koja su im danas uručena dobiti njihovi članovi kojima su trenutno najpotrebnija. 
- Laka invalidska kolica dobila je Burgić Gordana, hodalica je dodeljena Dragom Dojkovu, a Draganu Karupoviću, koji je na rehabilitaciji, namenjen je štap. Zahvaljujemo se na pomoći i angažovanju i predsedniku Skupštine grada, Radovanu Bulajiću i nadamo se i daljoj dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom – istakla je Zlata Adamov.
 
   
 
Ona je dodala da Udruženje "Srednji Banat" broji više od 60 članova, da pripada Društvu obolelih od multiple skleroze Vojvodine i da okuplja obolele od multiple skleroze iz Grada Zrenjanina i opština srednjebanatskog regiona.