Dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina

Na svečanosti u Gradskoj kući, kojoj je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić, danas su dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina. Tom prilikom, prisutnima su se obratili gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, ministar Vanja Udovičić i generalni sekretar Sportskog saveza, Simo Salapura.
 
- Zrenjanin je danas još jednom istakao najbolje od najboljih, danas su najbolji sportisti, sportski kolektivi i pojedinci dobili nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2013. godinu, a takođe, u društvu resornog ministra sporta i omladine Vanje Udovičića, najboljim studentima Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" podelili smo stipendije, koje će im pomoći da u narednoj godini ostvare još bolje rezultate. Svim nagrađenima želim puno uspeha i da ostanu na vrhu – poručio je gradonačelnik Bošnjak.
 
- Predivna je prilika da ih danas pozdravimo i da čestitamo najboljima od najboljih. Želeo bih da se zahvalim Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku što toliko obraćaju pažnju na omladinu i sport, što gradonačelnik prenosi glas mladih i pokušava da poboljša uslove za njihov napredak. Mislim da je ovo velika stvar, da pokažemo da obraćamo pažnju na sve mlade, da im vratimo veru u sistem, u državu, pa i u samu lokalnu zajednicu i da im poručimo da su oni ta pokretačka snaga i da će njihov entuzijazam pokrenuti mnoge "uspavane" sisteme – kazao je ministar Vanja Udovičić.
 
Sportski savez grada Zrenjanina svake godine nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake-trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore-donatore i propagandiste na teritoriji Grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Generalni sekretar Sportskog saveza, Simo Salapura, naglasio je da, po prvi put, ovoj svečanosti prisustvuje resorni ministar, a takođe da, po prvi put, Radio "Zrenjanin" direktno prenosi dešavanja iz Svečane sale Gradske kuće. On je čestitao svim dobitnicima godišnje nagrade Sportskog saveza i poželeo im još mnogo pobeda na borilištima i uspeha u sportskom radu.
 
 
Na ovogodišnji Konkurs za Godišnju nagradu Sportskog saveza stiglo je ukupno 67 predloga. Komisija koju su činili predstavnici Saveza, Grada, medija i sportskih sudija, jednoglasno je izabrala dobitnike Godišnje nagrade Saveza za 2013. godinu u 12 kategorija, ukupno 26 dobitnika.
 
U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, najuspešniji senior je Ivan Lenđer (Plivački klub "Proleter"), seniorka Sanja Cvrkota (Karate klub "Zadrugar" Lazarevo), junior Nikola Strugarević (Stonoteniski klub "Banat"), juniorka Svetlana Ristin (Veslačko-kajakaški klub "Zreneks 1995"), kadet Đorđe Salapura (Karate klub "Zrenjanin") i kadetkinja Milica Milekić (Džudo i sambo klub "Proleter").
 
U kategoriji neolimpijskih sportova za najuspešnijeg seniora proglašen je Zoran Ećim (Bodibilder klub "Gladijator"), dok je najuspešnija seniorka Ivana Popadić (Savate klub "Banat"). Priznanje u juniorskom uzrastu zaslužili su Radovan Vlajkov (Kuglaški klub"Banat") i Anita Sakal (Džudo i sambo klub "Proleter"). Najuspešniji u kadetskom uzrastu takođe dolaze iz kuglaškog sporta – Vuk i Vesna Boškov, oboje članovi Kuglaškog kluba "Banat".
 
Najuspešnija seniorska ekipa je Rvački klub "Proleter", a u ženskoj konkurenciji  Atletski klub "Proleter". Među juniorima i kadetima prednjači karate klub "Zrenjanin". U kategoriji sportski stručnjaci-treneri dobitnik je Boris Vukelić, doskorašnji trener stonotenisera "Banata" i selektor reprezentacije Srbije,  sportski radnik je Borislav Nuhanović, stručnjaci u sportu su sportski lekari dr Branka Kolarić i dr Radmila Petrin, sudija je Milan Kovačević (karate sport), a nagradu za sponzora-donatora zaslužila je kompanija "Dijamant".
 
Među sportistima sa invaliditetom, Godišnju nagradu Sportskog saveza zaslužio je stonoteniser Goran Perlić, a najuspešniji propagandista u sportu je Biljana Mandić, urednica sportske rubrike lista "Zrenjanin". Posebno sportsko priznanje zaslužio je nekadašnji rvač i humanista Vlaho Stajić, a nagradu za životno delo dobila je Irena Kaločai, proslavljena zrenjaninska kuglašica.