Gradi se prva namenska sala za borilačke sportove

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić je, sa članicom Gradskog veća zaduženom za sport Zlatanom Ankić, obišao radove na izgradnji sale za borilačke sportove u Kleku.
On je istakao da unapređenje sporta ne znači isključivo podršku klubovima i sportistima već i stvaranje ambijenta u kome će klubovi trenirati i gde će se deca na najbolji način zabavljati.



- Jedan od takvih projekata je i završetak sale za borilačke sportove u Kleku. Drugi projekat koji realizujemo jeste početak gradnje fiskulturne sale u Ečki, a treći je namera da u Kulturnom centru u Lukićevu napravimo sportsku salu. Interes nam je da našu decu i omladinu sklonimo sa ulice i omogućimo im da se bave sportom – rekao je Janjić ukazujući da će sala u Kleku, prva takva namenska sala, biti završena ove godine.
- Mislim da ćemo po završetku ove sale biti centar za borilačke sportove u Srbiji – dodao je on. 



I članica gradskog veća zadužena za sport, Zlatana Ankić, istakla je zadovoljstvo što su ove godine iz budžeta grada izdvojena značajna sredstva za sport.




- Budžet koje je za sport predvideo Grad Zrenjanin je veoma veliki, i kada je o tome reč, možemo se slobodno porediti sa većim gradovima od našeg. Ova sala u Kleku jedna je od investicija koje su uložene u sport. Nakon završetka dobićemo namensku salu u kojoj će deca iz celog okruga moći da treniraju u najsavremenijim uslovima. Pored ovoga, mi ćemo imati još nekoliko vrlo značajnih investicija, tako da zaista mogu biti prezadovoljna sa tretmanom sporta i sredstvima koja se izdvajaju za sport u našem gradu – rekla je Ankić.