Gradonačelnik uručio auto sedišta-nosiljke za 36 beba

U Gradskoj bašti u Zrenjaninu organizovana je svečanost na kojoj je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, uručio auto sedišta-nosiljke za prvih 36 beba rođenih u Zrenjaninu u ovoj godini. Svečanosti je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika David Dimkić. Ovo je jedna u nizu akcija realizovanih na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina, a od sredstava prikupljenih od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje od nesavesnih vozača. Podsećamo, tokom prošle godine organizovane su i dve obimne akcije pod nazivom "Spretno i pametno u saobraćaju", namenjene deci  predškolskog i početnog školskog uzrasta, a u pripremi su nove aktivnosti. 
 
 
Pozdravljajući prisustne roditelje koji su, sa svojim bebama, došli po koristan i, pre svega, poklon koji treba da poveća bezbednost najmlađih koji se prevoze automobilom, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak istakao je da su ova novčana sredstva i u prethodnom periodu usmeravana, pre svega, ka bezbednosti dece u saobraćaju.
 
   

- Mislim da će ovom akcijom biti postignut efekat, a od roditelja sam tražio da vode računa i strogo primenjuju propise vezane za bezbednost, naročito, dece u saobraćaju, da koriste i sedišta i vezivanje na zadnjem sedištu, s obzirom da su deca, kao saputnici u vozilu, najviše ugrožena. Trudićemo se da što veći broj najmlađih, što šira populacija, bilo kroz edukativne programe, bilo kroz ovakve direktne donacije, bude uključena u akcije s ciljem da se bezbednost u saobraćaju u našem gradu pdigne na maksimalni nivo – rekao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
   
 
Aleksandra Stjepanović, majka starije kćerke i sada novorođenog dečaka, izrazila je zadovoljstvo zbog dobijenog poklona i pozdravila ovakvu akciju.
- Želim da se zahvalim gradu Zrenjaninu na ovom poklonu i poručim roditeljima da vezuju pojas deci u kolima, kao što i ja činim. Mislim da je ovo dobra akcija i da je treba nastaviti – rekla je ona.