Gradske stipendije najuspešnijim učenicima i studentima

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, potpisao je ugovore sa 6 učenika i 52 studenta koji su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Zrenjannina za školsku 2013/14 godinu. Učenicima pripada iznos od 4.000 dinara na mesečnom nivou, a studentima od 8.600 dinara, s tim što će im stipendije biti isplaćivane tokom devet meseci.
 
 
Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina, a za njih su mogli da konkurišu učenici drugog i viših razreda srednjih škola, kao i studenti druge i viših godina fakulteta, s prebivalištem u Zrenjaninu i uz određene, već pomenute uslove koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja. Učenici i studenti koji su ostvarili pravo i na republičku stipendiju, morali su, po zakonu, da se opredele samo za jednu. Ove godine posebne stipendije predviđene su za studente sa invaliditetom i tu mogućnost iskoristilo je dvoje studenata.
 
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i članica Gradskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i verske zajednice Dubravka Bulovan Bengin. 
 
   
 
Čestitajući najuspešnijim učenicima i srudentima našeg grada, gradonačelnik Bošnjak je rekao da se lokalna uprava trudi, koliko je u mogućnosti, da njihove rezultate stavi u prvi plan.
- To činimo prvo da biste vi bili zadovoljni i da bi vam učenje i studiranje bilo olakšano, a s druge strane, da damo primer i ostalima, koji su, negde, tu blizu, da, uz malo više uloženog truda, mogu da dobiju i tu širu podršku. Naravno, ovo što Grad Zrenjanin radi je samo jedna u nizu aktivnosti kojima može da pomogne, nešto radi i Republika, jedan deo i neki privatni fondovi i pojedine kompanije i vi se potrudite da budete otvoreni, aktivni, da pratite kakve vam se sve različite šanse otvaraju i pokušajte da se pozicionirate što ranije u toku školovanja. Ovo je jedan od načina da se ta podrška dobije – poručio je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
   
 
Dubravka Bulovan Bengin istakla je da je ovo, svakako, najlepši deo posla koji obavlja, s obzirom da su lepe aktivnosti relativno retke i da se uglavnom sreće s problemima.
- Ova novčana sredstva ne doživljavam kao socijalnu kategoriju. Vi ste nešto posebno, vi ste potpuno drugačiji i Grad, u ovom trenutku, ima ovakve mogućnosti i u ovom obimu može da vas podrži. Mislim da je važnije da shvatite da je Grad prepoznao do koje mere ste vi posebni i izuzetni, jer postići uslove konkursa, koje ste vi ispunili, nešto je što nam daje nadu i veru da to što radimo imamo za koga da radimo – kazala je Dubravka Bulovan Bengin i dodala da je naredni zadatak pred Gradom Zrenjaninom da obezbedi posao i pronađe načine za plasiranje znanja svojih najsupešnijih učenika i studenata.