Janjić: sportska sala u Ečki od velikog značaja i za Zrenjanin

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić, predsednik Saveta MZ Ečka Zoran Milovanović, direktor osnovne škole "Dr Aleksandar Sabovljev" Marinel Bugar, kao i odbornici Skupštine grada iz ovog mesta, David Novak i Lukrecija Ursulesku, obišli su danas gradilište fiskulturne sale sa pratećim sadržajima, u dvorištu OŠ "Dr Aleksandar Sabovljev". Ova značajna investicija, koju su žitelji Ečke dugo očekivali, doprineće ne samo poboljšanju uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja u školi, već i razvoju sporta i fizičke kulture u selu, s obzirom da će sala biti višenamenska i prilagođena organizovanju sportskih i drugih sadržaja. 
 
   
 
Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić ocenio je početak izgradnje sportske sale kao događaj od velikog značaja ne samo za Ečku i okolna mesta, već i za grad Zrenjanin. 
- Počela je izgradnja velelepnog sportskog objekta, koji će biti u funkciji školske fiskulturne sale, ali i kao sportska dvorana od 1.200 kvadratnih metara i 200 sedišta i retko koja sredina će imati takav objekat. Verujem da će to uticati i na razvoj sporta i u Ečki i u okolnim mestima. Veliko je zadovoljstvo kada se prisustvuje otvaranju ovakvih radova u našem gradu i nadam se da ćemo do kraja godine uspeti da završimo ovu investiciju – kazao je Janjić i dodao da je vrednost investicije 60 miiliona dinara i da je investitor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina".
 
   
 
Direktor ovog preduzeća, Goran Kravarušić, istakao je da je dinamikom radova predviđeno da sala bude završena početkom naredne školske godine. 
- Objekat će raspolagati kompletnom sportskom infrastrukturom, svlačionicama, pripremnom salom, teretanom i ovo nije jedina sala koja će se graditi na teritoriji Grada Zrenjanina. "Direkcija" trenutno radi na izradi projekta za fiskulturnu salu u Stajićevu, mislim da bi i taj objekat trebalo da se radi ove godine, a istovremeno ćemo završavati fiskulturne sale u Aradcu i Mihajlovu – naglasio je Kravarušić. 
 
   
 
Zadovoljstvo početkom radova na izgradnji sportske sale nije krio ni predsednik Saveta MZ Ečka Zoran Milovanović, kao ni direktor OŠ "Dr Aleksandar Sabovljev" Marinel Bugar, koji je preneo i izraze zadovoljstva i zahvalnosti 290 učenika koji pohađaju ovu školu. 
- Od njih 47 učenika pohađa nastavu na rumunskom jeziku, ostali na srpskom, a nastavu fizičkog vaspitanja smo do sada realizovali u neadekvatnim uslovima, u improvizovanom malom objektu atomskog skloništa. Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta – kazao je Marinel Bugar.
 
Projektantkinje fiskulturne-sportske sale sa pratećim sadržajima su Samira Grubnić, dipl. ing. arh. i Ivana Lovrov, dipl. ing. građ, a izvođač radova je građevinsko preduzeće doo "Mont" iz Zrenjanina.