Nastavak radova na izgradnji kanalizacije u Elemiru, na redu i druga naseljena mesta

Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Kravarušić, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina"  i Goran Tajdić, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija",  posetili su danas gradilište u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja u Elemiru, gde su nastavljeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije. Ova kapitalna investicija za naseljeno mesto Elemir realizuje se još od 2008. godine, u jednom trenutku je prekinuta, da bi se sada stekli uslovi za nastavak, a kako su izrazili očekivanja funkcioneri lokalne samouprave, i skori završetak svih predviđenih radova. 
 
 
Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić istakao je da su radovi u Elemiru nastavljeni, na zadovoljstvo meštana, ali i svih u Gradskoj upravi. 
- Nadam se da ove radove više nećemo prekidati i da ćemo ove godine najveći deo kanalizacije uspeti i da uradimo i da ceo sistem pustimo u funkciju, da Elemirci konačno mogu da se priključe na fekalnu kanalizaciju. Ove godine smo predvideli da nastavimo radove i u Melencima i u Ečki i u Kleku, kao i da započnemo radove u Lazarevu, tako da će jedno po jedno selo dobijati kanalizaciju. Nastojaćemo da taj problem rešavamo u sva 22 naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina – kazao je Janjić. 
 
   
 
Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", Goran Tajdić, podsetio je da je izgradnja kanalizacije u Elemiru započeta, prvenstveno, sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a da je kasnije to nastavljeno sredstvima mesne zajednice, odnosno prihodima od tzv. "naftne rente".
- Do sada je potrošeno oko 100 miliona dinara, izgrađena je glavna, potisna crpna stanica i šest ipo kilometara potisnog cevovoda koji je spojen sa Zrenjaninom, a u samom Elemiru urađeno je 16 kilometara cevovoda i četiri crpne stanice. Ostalo je da se uradi još 18 kilometara cevovoda i šest crpnih stanica – naveo je Tajdić i napomenuo da je u toku šesta faza izgradnje kanalizacije u Elemiru.
 
 
- Najbitnije je da su radovi nastavljeni, da je ova faza ponovo krenula i nadam se da će, u što skorijem roku, biti i završeno kanalisanje u samom Elemiru, kako bi se odmah krenulo u rešavanje problema kanalisanja u ostalim naseljenim mestima. Ovde je najveća investicija bila potisna crpna stanica, to je završeno, a ostalo su radovi koji mogu u kratkom roku da se urade. Ipak, to zavisi od priliva sredstava i ako on bude u obimu koji očekujemo, možemo se nadati brzom završetku kanalisanja – izrazio je svoja očekivanja direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".   
 
    
 
Glavni nosilac investicije u Elemiru je JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, koje samostalno izvodi i jedan deo radova, a podizvođači su  preduzeća "Hidroinženjering" iz Zrenjanina i "Graditelj" iz Novog Sada.