Nastavljaju se radovi na asfaltiranju ulica u gradu

Radovi na sanaciji ulica Veselina Čemzanina i Slavka Munćana, u naselju Gradnulica, su u toku i kako je najavljeno, očekuje se da će stanovnici tog dela grada asfalt u svojim ulicama imati već sutra.
Kako bi se uverio da se na terenu sve odvija po planu, radove je obišao zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić sa svojim sardnicima i direktorom Direkcije za gradnju i uređenje grada, Goranom Kravarušićem. 



- Posle dve godine agonije na ovom gradilištu uspeli smo na kraju da rešimo problem. Budžetom za 2014. godinu predvideli smo i završetak ove dve ulice, ali i Žabaljske ulice na Bagljašu. Kako sam još ranije izjavio, sve što je ostalo nerešeno, sada rešavamo. Pored toga u ulici Cara Dušana sutra krećemo sa izgradnjom trotoara. To je velika investicija, vredna 18 miliona dinara i mislimo da će po završetku  ta ulica biti jedna od reprezentativnijih u našem gradu – rekao je Janjić.



Kravarušić je prilikom obilaska radova istakao da to nije i jedino što će meštani naselja Gradnulica dobiti u narednom periodu.
- Stanovnici ovih ulica su tri godine čekali asfalt, prethodna vlast krenula u sanaciju ulica, ali se sa tim stalo. Dirkecija je preuzela završetak ovih ulica i već sutra očekujemo završetak. Već sutra očekuje nas i početak radova na postavljanju behaton ploča na trotoarima u ulici Cara Dušana, a u toku je i izgradnja biciklističke staze u Vranjevačkoj ulici – naveo je Kravarušić i dodao da je vrednost investicije na uređenju ulica Veselina Čemzanina i Slavka Munćana 12 miliona dinara. 


|
Investitror je Direkcija za izgradnju i uređenje grada, a izvođač firma "Put invest“ iz Novog Sada. 
Poptredsednik Saveta mesne zajednice "Gradnulica“ Siniša Vukić zahvalio je lokalnoj samoupravi jer  je iznašla načine da nakon tri godine čekanja na red stignu i radovi na asfaltiranju ovih ulica gde su rupe na putu i šahtovi pričinjavali velike probleme stanovnicima.