Počela izgradnja trotoara u Ulici Cara Dušana

U sredu je počela izgradnja trotoara u Ulici Cara Dušana, a po rečima direktora "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Gorana Kravarušića, to je investicija vredna 16 miliona dinara. Polovinu novca izdvojila je Mesna zajednica "Gradnulica“ od naftne rente, dok je drugu polovinu izdvojio Grad Zrenjanin. Izvođač radova je "Eko gradnja“ iz Melenaca.
 

- Zaista sam zadovoljan što će Gradnulica dobiti možda i jednu od najlepših ulica u gradu i što stanovnici neće hodati po ruiniranoj stazi, već će imati lep trotoar popločan behaton pločama.
 
Zamenik gardonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić je podsetio na najavu gradskih čelnika da će budžet za ovu godinu biti razvojni i istakao da se to već s prvim lepim danima vidi.
 

- Zrenjanin i naseljena mesta su veliko gradilište, asfaltiramo ulice, radi se na sve strane, a evo ovde, u Ulici Cara Dušana, sređujemo staze koje su izgrađene još 1971. godine – rekao je Janjić, navodeći da će trotoar biti izgrađen duž cele ulice, s obe strane, nakon čega će Cara Dušana biti jedna od reprezentativnijih ulica u gradu.


 
Potrpredsednik Mesne zajednice "Gradnulica" Siniša Vukić kaže da je namera da se u dogledno vreme rekonstruiše i biciklistička staza u toj ulici i da se u njoj nađe drvored koji će doprineti još lepšem izgledu ulice.