Pomoć za gradnju hrama u Banatskom Despotovcu

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić posetio je danas Banatski Despotovac i uručio predsedniku Saveta mesne zajednice rešenjeo o isplati 200.000 dinara Crkvenoj opštini namenjenih za nastavak izgradnje pravoslavnog hrama Svetog Despota Stefana Lazarevića u tom mestu.


Janjić je istakao da su ta sredstva obezbeđena na zahtev Crkvene opštine Banatski Despotovac, a  da Grad Zrenjanin čini napore da pruži pomoć i prepoznaje i potrebe stanovnika zrenjaninskih sela.
Sveštenik Jovan Veselinov kaže da inicijativa za gradnju postoji još od devedesetih godina, a da je gradnja hrama počela je 2011. godine.



-Hram zaista mnogo znači meštanima Banatskog Despotovca i to se najbolje može videti o praznicima, Božiću, Vaskrsu i Slavi u avgustu kada ovde dođe mnogo ljudi, i onih koji više ne žive u ovom selu. Za dve godine dosta je urađeno, nadamo se pomoći lokalne samouprave, a današnji dolazak zamenika gradonačelnika je dobar znak – rekao je on.
 

 

Predsednik Saveta mesne zajednice, Božidar Konjic kaže da je donacija Grada od izuzetnog značaja jer, kako je naveo,  selo nema novca, a svaki dinar i svaka donacija je dobrodošla.