Potpisani ugovori s poljočuvarima

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je organizovano potpisivanje ugovora između Grada Zrenjanina i poljočuvara, nakon što je obnovljen rad poljočuvarske službe. Ova služba prestala je s radom krajem prošle godine, a s obzirom da postoji potreba za njenim funkcionisanjem, sklopljeni su ugovori s novim izvršiocima i oni su stupili na dužnost. Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić, šef Odseka za mesne zajednice i izbeglice u Gradskoj upravi, Dragan Ćapim, koordinator poljočuvarske službe Branislav Lazić, šef Odseka Gradske uprave za bezbednost i zaštitu na radu i zaštitu od požara , Dušan Kuridža i šef Odseka za radne odnose, Ivana Popov. 
 
   
 
Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić rekao je da je namera Gradske uprave bila da poljočuvarska služba ispoštuje zahteve mesnih zajednica i teritorijalno bude što bolje raspoređena.
- Svesni smo potrebe za tom službom i nadamo se da ćemo u skorije vreme videti i prve rezultate. Pokušaćemo u ovoj godini i da još bolje opremimo poljočuvarsku službu, uniformama, legitimacijama, opremom, da pojačamo i vozni park, tako da mislimo da će ta služba biti, u punom smislu te reči, na usluzi građanima, kako u gradu Zrenjaninu, tako i u svim naseljenim mestima, a pre svega poljoprivrednicima koji obrađuju zemljište – istakao je Janjić. 
 
   
 
Koordinator poljočuvarske službe Branislav Lazić rekao je da su danas potpisani ugovori sa 35 poljočuvara.
- Oni su 27. februara stupili na dužnost, danas su potpisani ugovori i mi radimo "punom parom". Znači, svaka mesna zajednica, u zavisnosti od površine zemlje, ima jednog ili dva poljočuvara, oni će se javljati svakog jutra mesnoj zajednici, dobijaće koordinate za obilaske, sarađivaćemo i radićemo na obostrano zadovoljstvo – izrazio je svoja očekivanja Lazić.