Prijem za evropsku i svetsku prvakinju Ivanu Popadić Popov

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić i članica Gradskog veća Zlatana Ankić priredili su danas prijem za Ivanu Popadić Popov, trostruku evropsku šampionku u savate boksu i pobednicu na Svetskim borilačkim igrama u kategoriji do 52 kg. Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i Ivanin trener i suprug, Slobodan Popov i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Simo Salapura. Zahvaljujući na ovom prijemu i čestitkama, Ivana Popadić Popov istakla je da je prezadovoljna svojim nedavnim rezultatima. 
- Prošla godina bila je veoma uspešna za mene, osvojila sam prvo mesto na prvenstvu Evrope, da bi kasnije učestvovala na Svetskim borilačkim igrama, gde sam takođe osvojila prvo mesto u kategoriji do 52 kilograma – naglasila je ona i dodala da se dugo godina bavila i atletikom, gde je takođe postizala zapažene rezultate.
 
 
- Sedam puta bila sam prvakinja države i još uvek sam nosilac državnog rekorda u trčanju na 800 metara u dvorani. Međutim, teška situacija u atletici - ja sam bila u generaciji u koju se nije mnogo ulagalo – naterala me je da se fokusiram na završetak studija, a tada sam upoznala sadašnjeg supruga Slobodana i počela rekreativno da treniram savate boks. Nakon godinu ipo dana počela sam i da se takmičim i tada su došle do izražaja moje fizičke predispozicije i veoma brzo sam dominirala na takmičenjima. Rezultat toga su tri titule evropskog i jedna svetskog prvaka, dva treća mesta na svetskim prvenstvima, tako da mislim da sam se zaista pronašla u ovom sportu – ističe Ivana Popadić Popov.  
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da je uvek veliko zadovoljstvo prirediti prijem za naše uspešne sportiste. 
- Oni na pravi način reprezentuju naš grad i naša je obaveza, što smo ove godine i učinili, da napravimo budžet tako da se mnogo više sredstava odvoji za sport, za vrhunski sport i hoćemo u 2015. godini svi s ponosom da kažemo da je Zrenjanin "grad sportova", kao što je bio i decenijama u prethodnom periodu. Ne smemo, naravno, da zaboravimo ni manje klubove, pojedinačne sportove, borilačke sportove po kojima je Zrenjanin i poznat, tako da nam je veliko zadovoljstvo bilo da danas primimo Ivanu i zahvalimo joj se za sve što je uradila za naš grad – istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina. 
 
   
 
Članica Gradskog veća zadužena za omladinu i sport, Zlatana Ankić, posebno je istakla uspešnost žena u bavljenju borilačkim sportovima.
- S jedne strane, to uliva poverenje i meni, kao ženi u Gradskoj upravi, da su naše žene rodno ravnopravne i da mogu da se izbore za svoja prava. S druge strane, kao sportistkinji izuzetno mi je dtrago zbog ovog prijema, jer Ivana definitivno obećava da ćemo je ovde još viđati. Ona je toliko superiorna u svom sportu, da je to, zaista, neverovatno i čast nam je što grad Zrenjanin ima jednu takvu devojku – poručila je s današnjeg prijema Zlatana Ankić.
 
   
 
U jednom intervjuu, nedavno objavljenom, Ivana Popadić Popov ispričala je da je uz sport punu pažnju posvetila i obrazovanju i stručnom usavršavanju. 
- Završila sam Fakultet za sport i turizam i stekla diplomu trenera sa neophodnom radnom licencom koja mi omogućava da se pored aktivnog bavljenja savate boksom, posvetim i pedagoškom radu, odnosno trenerskom poslu. Zajedno sa suprugom osnovala sam savate klub Banat i kik-boks klub Fighter. Imamo trenutno više od 70 članova, većina su talentovani i željni učenja i usavršavanja. Dok sam još bila student, da bih obezbedila džeparac, radila sam kao kondicioni trener košarkaša, odbojkašica, tenisera, igrača američkog fudbala. I dalje imam atletske treninge, trčim po 10-12 kilometara i na taj način razvijam svoju izdržljivost, ali i održavam mentalnu ravnotežu i onda kada to spojim sa savateom, dobijem jednostavnu formulu uspeha i već godinama osvajam medalje na evropskim i svetskim takmičenjima – poručuje naša uspešna sportistkinja i sugrađanka.