Rekonstrukcija javne rasvete u naseljenim mestima

Zbog dotrajalosti, u poslednjih nekoliko godina evidentan je bio problem javne rasvete u gradu,  posebno u naseljenim mestima, a to su potvrdile i brojne prijave građana i molbe upućene iz mesnih zajednica kako bi se nešto uradilo po tom pitanju.
Direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Goran Kravarušić kaže da je situacija značajno bolja, a zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić kaže da je dobra vest to što su ovih dana u toku radovi na rekontsrukciji javne rasvete u Stajićevu, Čenti, Fakraždinu i Melencima.
 


- Održavanje javne rasvete povereno  je Direkciji za gradnju i uređenje grada i shodno tome uradili smo elaborate za rekonstrukciju javne rasvete u četiri naseljena mesta i ovih dana krenuli u njihovu realizaciju – rekao je Kravarušić prilikom obilaska radova u Stajićevu za koje je, kako je naveo, izdvojeno 3 miliona dinara.
 


- Vrednost radova u ovom naseljenom mestu je 3 miliona dinara, očekujemo da oni danas i budu gotovi. Stare, živine sijalice, biće zamenjene novim, nartijumovim sijalicama, koje daju daleko bolje osvetljenje i koje su umnogome jeftinije za održavanje. Nadam se da će meštani Stajićeva time biti zadovoljni – rekao je on.
Inače, za rekonstrukciju rasvete u gradu izdvojeno je 18 miliona dinara, dok je za radove u naseljenim mestima obezbeđeno 12 miliona dinara.