Viktor Orban: Podrška mađarskim investitorima za ulaganja u Srbiji

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević prisustvovali su u ponedeljak, 3. marta, kao gosti otvaranju pogona mađarske firme „Simon“ u Sekešfehervaru (Mađarska).
Firma „Simon“ proizvodi komponente za autoindustriju, a u Srbiji su prisutni pod nazivom „Simon plastik“ i namera je da u Srpskoj Crnji izgrade fabriku.
 


Otvaranju pogona firme Simon prisustvovao je i predsednik Vlade Republike Mađarske Viktor Orban koji se u nadahnutom obraćanju prisutnima pohvalno i afirmativno odredio prema poslovnoj odluci firme „Simon“ da u zrenjaninskoj regiji izgradi svoje kapacitete.
Orban je tom prilikom istakao i da će investitori iz Mađarske imati podršku za svoja ulaganja u Srbiju.
 

 


Čedomir Janjić je naglasio da je reč o izuzetno značajnom poslovnom susretu za naš grad irazivši  zadovoljstvo što se još jednom pokazalo da su strani investitori zainteresovani za ulaganja u naš grad i što su, kako je naveo, prepoznali Zrenjanin kao mesto za buduća ulaganja.
Delegacija iz Zrenjanina je zajedno sa predsednikom Vlade Mađarske prisustvovala i svečanom ručku koji je organizovao vlasnik firme „Simon“, Ištvan Simon, i tada su nastavljeni međusobni razgovori i razmenjene korisne informacije i saveti vezani za planirana ulaganja i buduću saradnju.
 


Dević je naglasio da je to ujedno bila i prilika za uspostavljanje kontakata sa vlasnicima i generalnim menandžerima firmi iz Nemačke i Japana koji su takođe bili prisutni na svečanosti. Kako je rekao, i sa njima je dogovoreno da u najskorije vreme, tačnije do kraja marta, posete Zrenjanin i uvere se u pogodnosti koje Grad Zrenjanin pruža investitorima kao i o mogućnostima ulaganja u naš grad.