Zrenjanin u TOP 10 - pogodan za investiranje

Grad Zrenjanin jedan je od pobednika tradicionalnog rangiranja evropskih gradova i regiona buducnosti za 2014/2015. godinu.
 
Na osnovu istraživanja koje je sproveo FDI Inteligence (najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu) Zrenjanin je svrstan među deset evropskih gradova i regiona budućnosti. Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.
 
 
Rezultati rangiranja objavljeni su u prestižnom svetskom ekonomskom magazinu "Financial times", a svečana dodela priznanja održana je u francuskom gradu Kanu.  
 
Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, izrazio je zadovoljstvo jer, kako kaže, Zrenjanin posle četiri godine nije više na marginama velikih privrednih i investicionih događaja u Vojvodini i Srbiji. Prema rečima Bošnjaka, ovo je važno priznanje jer se Zrenjanin, u izuzetno jakoj konkurenciji, izborio da uđe u prvih deset gradova pogodnih za investiranje, a ocenjivali su se, pored ostalog, uslovi za investiranje i odnos prema investitorima.
 
      
 
"Ovo priznanje je veliki podsticaj ali moram priznati da nisam iznenađen, jer je to kruna svih naših napora da grad zasija starim sjajem. Za nas u lokalnoj samoupravi je veoma važno da investitori, odnosno vlasnici preduzeća, nalaze dobrog sagovornika. Imamo dobru polaznu osnovu, dobru komunikaciju, trudimo se da se predstavimo u najboljem svetlu i nadamo se da ćemo tim putem nastaviti. Zrenjanin, svakako, ne bi trebalo da bude mesto iz kojeg se odlazi nego u koje se rado dolazi i nastanjuje" - istakao je gradonačelnik Zrenjanina.