''Moj gradonačelnik na mom fakultetu'', po drugi put

Nakon što je pre tačno pola godine organizovana po prvi put, juče je na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" ponovo realizovana aktivnost "Moj gradonačelnik na mom fakultetu" i sastanak čelnika lokalne samouprave sa predstavnicima studenata te visokoškolske ustanove. Gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak i njegov pomoćnik, Duško Radišić razgovarali su sa  studentima u prisustvu dekana fakulteta, prof. dr Milana Pavlovića i prodekana, prof. dr Dragane Glušac i prof. dr Branka Markoskog. 
 
 
Nikola Petrov, student prodekan TF "Mihajlo Pupin", izrazio je zadovoljstvo još jednom posetom gradonačelnika i naglasio da je najveći deo studentskih zahteva iskazanih tokom prethodne posete ispunjen – da su studenti dobili povlastice prilikom poseta gradskom bazenu i pozorištu, da je uređen prostor oko fakulteta, asfaltiran prilazni kolovoz i da je u toku izgradnja parkinga na prostoru između fakulteta i Vojnog stadiona. 
 
Tokom današnjeg sastanka bilo je reči o nastavku aktivnosti oko izgradnje studentske menze, mogućnostima učešća studenata u projektima i plasiranju kvalitetnih ideja u saradnji s privredom, značajnijoj promociji fakulteta u javnosti, a neke od ideja potekle su upravo od studenata. 
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina rekao je da je glavni cilj svih aktivnosti na fakultetu, kao i saradnje između grada i fakulteta, privredni razvoj i stvaranje ambijenta i stimulansa da studenti, po okončanju studija, ostanu u gradu.
- Nauka i unapređenje znanja su u funkciji privrednog razvoja, da sutra, kada završite fakultet, možete aktivno da se uključite u društvo, pre svega kao privrednici, kao inžinjeri, kao neko ko svojim radom i znanjem unapređuje sedinu u kojoj živi, a samim tim i svoju budućnost – poručio je gradonačelnik studentima i dodao da je više aktivnosti lokalne samouprave usmereno upravo ka tome. 
- U toku je formiranje Privrednog saveta Grada Zrenjanina i realizacija programa stručne prakse "Prva šansa", gde su privredni subjekti iskazali potrebu za zapošljavanjem pripravnika sredstvima iz budžeta.
 
   
 
Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić informisao je studente o predstavljanju kompanije "Majkrosoft" u Zrenjaninu, krajem maja i razgovorima obavljenim u kancelarijama kompanije u Beogradu. On je najavio prezentaciju "Majkrosofta" na Tehničkom fakultetu i mogućnost većeg angažovanja kompanije u našem gradu, što bi podrazumevalo i uključivanje stručnjaka sa ovog područja.  
 
Dekan fakulteta prof. dr Milan Pavlović pozvao je privrednike da se aktivnije uključe u kreiranju politike ljudskih resursa.
- Ukoliko žele dugoročno da vode strategiju ljudskih resursa, treba da posluju zajedno s nama – naglasio je on.  
 
   
 
Nakon sastanka, Bošnjak i Radišić su se upoznali s radovima na uređenju okoline fakulteta i izgradnji parkinga. Razgovaralo se i o završetku radova na fasadi novog dela fakulteta, postavljanju dodatne rasvete, klupa i infomativnih tabli, što sve vodi ka cilju da Tehnički fakultet bude u centru kompleksa obrazovnih ustanova u ovom delu Zrenjanina i da, zajedno sa Visokom tehničkom školom, srednjim školama u okruženju i sportskim centrom, predstavlja ne samo obrazovnu, već i posebnu prostornu celinu.