Prijem za Gorana Perlića

U kabinetu načelnika Srednjobanatskog okruga, Dušana Šijana, organizovan je prijem za Gorana Perlića, stonotenisera koji je na takmičenju za osobe sa invaliditetom u italijanskom gradu Linjano u ekipnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura.
Čestitajući Perliću na postignutom rezultatu čelnici okruga i Grada obećali su podršku sportistima sa invaliditetom, kao što je to učinjeno pojačavanjem budžeta za ovu vrstu sporta.




 

-Ove godine izjednačeni su rezultati olimpijaca i paraolimpijaca, te je iz budžeta Grada izdvojeno duplo više novca za dva kluba u kojima treniraju osobe sa invaliditetom, a rešili smo da podržimo još dva trenera. Želimo da pošaljemo poruku da je svako zlato koje sportisti donesu u Zrenjanin isto, ali zlato koje osvoje sportisti sa invaliditetom sija sjajnije, budući da njima treba više vremena i volje da ustanu iz kreveta i odu na borilište – izjavila je Zlatana Ankić i najavila inicijativu da se Sportski centar „Partizan“ prilagodi potrebama osoba sa invaliditetom.
- Ovim izmenama ne bi bilo ugroženo bavljenje sportom drugim sportistima, niti organizovanje raznih događaja, samo bi prostor bio oplemenjen sadržajima koji su potrebni osobama sa posebnim potrebama. Onda bi naši sportisti tu mogli da imaju i pripreme i da se organizuju i veća takmičenja – navela je ona.



 

Perlić je ovom prilikom pozvao sve osobe sa invaliditetom da se uključe u bilo koji sport na postignutom rezultatu. 
Goran Perlić je na Svetskom kupu u Italiji sa Aleksandrom Radišićem osvojio zlatnu medalju, a ove godine učestvovaće i na Svetskom prvenstvu sa Mitrom Palikućom u Pekingu. Goran je trenutno 14. na svetskoj rang-listi, a njegova želja je da se u Pekingu plasira na Olimpijadu 2016. godine.