''Budi as, bavi se sportom'' - uz Ivanu Španović

U organizaciji školice sporta "Long Jump – Ivana Španović" i atletskog kluba "As 023" juče je u zrenjaninskoj  Kristalnoj dvorani po drugi put održana sportska manifestacija "Budi as, bavi se sportom". Uz učešće oko 200 dece od šest do deset godina iz zrenjaninskih klubova i škola sporta, kao i gostiju iz Subotice, manifestaciju je promovisala upravo Ivana Španović, jedna od najboljih svetskih skakačica u dalj i atletičarka koja je i do sada, kad kod je bila u prilici, podržavala sportske aktivnosti najmlađih, što je i sada posebno istakla. 
 
 
   
 
- Trudim se da se deci posvetim što više, jer znam kakva je meni trebala pažnja kada sam bila mlađa, pogotovu od onih sportista koji su mi, na neki način, bili uzor. Ono što radimo kroz ovu manifestaciju jeste da osposobimo decu za bilo koji drugi sport za koji se dalje opredele. Mislim da to dobro radimo i ovo je prilika da to ozvaničimo i da organizujemo jedno lepo druženje – rekla je Ivana Španović i najavila neke svoje nastupe tokom godine.
 
- Ono što najviše tera na rad jeste evropsko prvenstvo u Cirihu, u avgustu mesecu, to će biti treće veliko takmičenje u godinu dana i ja se nadam da ću nastaviti tamo gde sam se zaustavila u Sopotu – dodala je ona, uz podsećanje da je u Sopotu, u Poljskoj, početkom marta osvojila bronzanu medalju na svetskom dvoranskom prvenstvu.
 
      
 
Manifestaciju "Budi as, bavi se sportom" otvorio je gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, koji je poručio da je opredeljenje grada vraćanje sporta u škole i među najmlađe sugrađane.
- Upravo ovo je jedan od načina i dana kojima se svi zajedno radujemo, i po ugledu na naše šampione i šampionke, od najmlađeg uzrasta formiramo buduće šampione – rekao je Bošnjak.
 
   
 
On je iskoristio priliku da Ivani Španović uruči i "Nagradu grada Zrenjanina", koju je zaslužila prethodne godine, a nije bila u prilici da je primi, kao i da joj, uz prigodan poklon, čestita rođendan, s obzirom da je prethodnog dana, 10. maja, Ivana napunila 24 godine. Poklon je primila i od generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Sime Salapure, a na majici koju je dobila napisano je – "Atletika moj sport, Zrenjanin moj grad".
 
Deca su, naravno, bila u prvom planu na ovom nadmetanju na poligonu spretnosti, u trčanju i skoku u dalj iz mesta.
 
   
 
- Rezultati su ovoga puta u drugom planu, bitna je masovnost, da se deca naviknu na bavljenje sportom. Na taj način očuvaće i svoje zdravlje, poručio je Borislav Mandić, trener u zrenjaninskom Atletskom klubu "As 023".
 
Nakon prošlogodišnje "premijere" i jučerašnje potvrde opravdanosti održavanja, organizatori poručuju da je želja i njih i učesnika da ova manifestacija postane tradicionalna.