Gradski štab za vanredne situacije - u Zrenjaninu stanje redovno

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj večeras, razmatrana je situacija na teritoriji Grada Zrenjanina u vezi sa preduzimanjem preventivnih mera u cilju smanjenja rizika od poplava u predstojećem periodu. Štab je doneo sledeće zaključke:

1.    Na području Zrenjanina, u poslednja 24 sata palo je 80 do 120 l/m2 kiše, te se, zbog velike količine padavina i raskvašenog zemljišta preporučuje građanima pojačan oprez prilikom kretanja. Stanje svih odbrambenih nasipa duž rečnih tokova na teritoriji Grada Zrenjanina je na zadovoljavajućem nivou. Vodostaji reka su ispod nivoa redovne odbrane od poplava, sa tendencijom laganog rasta.

2.    Sve gradske službe, javna preduzeća i javne ustanove će u narednim danima raditi redovno. Nastava u osnovnim i srednjim školama će se održavati po redovnom planu i programu.
 
3.    Gradski štab za vanredne situacije će i dalje pratiti situaciju na terenu i držati u pripravnosti svu raspoloživu mehanizaciju. Sva materijalno-tehnička sredstva osposobljenih pravnih lica sa teritorije Grada Zrenjanina, Gradski štab za vanredne situacije stavlja na raspolaganje Okružnom štabu za vanredne situacije.
 
4.    Građani mogu da se jave na dežurne telefone:
      - Komunalna policija  023/315-0092
      - dežurna služba JKP „Vodovod i kanalizacija“  064/811-6100
      - vatrogasno-spasilačka jedinica  193
      - operativni centar  1985