Naslednici zrenjaninskih rukometnih legendi

Gosti Gradske kuće u Zrenjaninu bili su pioniri rukometnog kluba "Proleter", dečaci rođeni 1999. godine, koji su na nedavno završenom prvenstvu Vojvodine osvojili vicešampionsku titulu i obezbedili plasman na prvenstvo Republike Srbije, narednog vikenda u Aranđelovcu. S njima su razgovarali gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak i članica Gradskog veća, Zlatana Ankić. Oni su mladim rukometašima čestitali na dosadašnjim uspesima i poželeli uspeh u nadmetanju s najboljim ekipama njihovog uzrasta u Srbiji. U Aranđelovcu će se pioniri "Proletera" nadmetati u konkurenciji 16 ekipa iz svih regiona Srbije i Beograda.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina poručio je gostima da se grad raduje njihovim rezultatima i da dosta čini na popularizaciji ovog sporta koji je nekada u gradu dostizao evropske visine.
- Tokom poslednjih godinu ipo dana organizovali smo i svetsko prvenstvo, dva puta ugostili državnu reprezentaciju, pomogli i vaš klub i trudićemo se i dalje da mlađe kategorije u sportovima, u kojima se ivi nalazite, budu što masovnije i što zapaženije, da se omladina skloni s ulica, da uđe u naše sportske objekte, da oni budu  adekvatni i mi nemamo dileme da to, prosto, treba tako. Grad pomaže preko 150 klubova, možda je to u ovom trenutku predimenzionirano, ali kvalitet će, svakako, "isplivati" iz tog kvantiteta – rekao je gradonačelnik Bošnjak.  
 
       
 
- Petnaestogodišnji članovi rukometnog kluba "Proleter" postigli su vredan rezultat i to je još jedan činilac u našoj Strategiji sporta koja se odnosi na njihov klub. Oni sada materijalizuju naše investicije i planove u razvoju rukometnog sporta i dokazuju da postoji kvalitet. Oni su deca u koju treba ulagati i mi ćemo se, kao Gradska uprava, truditi da ih podržavamo, da bi mogli kvalitetno da se takmiče. RK "Proleter" je u prvoj kategoriji sportova iza kojih hje grad stao i ako je suditi po njihovim rezultatima, nismo pogrešili – kaže Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za resor sporta. 
 
   
 
- Završili smo napornu sezonu u vojvođanskom rangu, koja je trajala oko četiri ipo meseca, a prethodno smo se takmičili na nivou područnih delova Pokrajine. Zauzeli smo drugo mesto u konkurenciji trideset klubova, što je za mene, kao trenera, za decu i za klub veliki uspeh, jer smo ga ostvarili nakon desetak godina bez medalje – rekao je trener ove ekipe Darko Radlinski i najavio nastup ove ekipe na državnom prvenstvu u Aranđelovcu.
- Mi poznajemo samo ekipe iz Vojvodine i ostali protivnici su nam nepoznanica. Naš nastup biće možda i za njih iznenađenje, baš kao i njihov za nas, idemo da se borimo, deca imaju neki svoj lični cilj na ovom takmičenju, a cilj kluba i moj, kao trenera, jeste da prikažemo i klub i grad u najboljem mogućem svetlu.