Novo evropsko srebro za Sanju Cvrkotu

Karatistkinja "Zadrugara" iz Lazareva i članica reprezentacije Srbije Sanja Cvrkota osvojila je srebrnu medalju na 49. Evropskom prvenstvu za seniore održanom od 1. do 4. maja u Tampereu, u Finskoj. Sanja je nastupala u kategoriji do 61 kg, a na putu do finala savladala je predstavnice Austrije, Gruzije, Slovačke i Crne Gore. U borbi za najsjajnije odličje poražena je od Hrvatice Ane Lenard rezultatom 3:1, u meču u kom su odlučivale nijanse. 
 
Osvajanjem još jednog evropskog srebra, ona je ponovila prošlogodišnji uspeh iz Budimpešte i potvrdila da se nalazi u samom vrhu karate sporta na Starom kontinentu. U svojoj riznici medalja Sanja Cvrkota čuva i jednu bronzanu medalju sa evropskog šampionata pre četiri godine i čitav niz odličja osvojenih u mlađim kategorijama. Zadovoljna je nastupom u Tampereu, kao i njen trener Miloš Erić, iako pomalo tužna što joj je opet izmaklo zlato i čast da na postolju čuje i državnu himnu. 
 
 
Sanja Cvrkota nastupila je i u ekipnoj konkurenciji u borbama, ali naša reprezentacija u sastavu Cvrkota, Milenković, Preković, Vićovać nije uspela da se umeša u konkurenciju za medalju. 
 
Srbija je u Tampereu osvojila još jednu medalju – Slobodan Bitević zauzeo je treće mesto u kategoriji preko 84 kg, tako da je naša zemlja u ukupnom plasmanu, među 23 države čiji su predstavnici osvojili medalje, zauzela 15 mesto. Na šampionatu je ukupno učestvovalo 412 takmičara iz 44 zemlje.