Obeležen Dan osnovne i srednje škole ''9. maj''

Učenici i nastavnici zrenjaninske osnovne i srednje škole "9. maj" tradicionalno su dan škole obeležili prigodnom svečanošću u Kulturnom centru i priredbom koju su pripremili učenici te škole, a direktorka škole, Snežana Oluški, najavila je niz aktivnosti u predstojećem periodu koje će takođe organizovati ili se u njih uključiti "9. maj".
 
 
Današnjoj proslavi su, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, članica Gradskog veća Dubravka Bulovan Bengin i načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić. Stanisavljev je istakao da je grad podržavao i da će to činiti i ubuduće, sve aktivnosti škole.
- Maksimalno, koliko je u mogućnosti, grad pomaže u svim segmentima rada škole, uključujući i ovakva dešavanja. Danas je čast biti ovde, na proslavi Dana škole, a ja bih se ovom prilikom osvrnuo na neke aktuelne teme, kao što je dodeljivanje prostora školi za potrebe Dnevnog centra i grad je u tome značajno učestvovao. Određenim finansijskim sredstvima učestvujemo i u adaptaciji sadašnje zgrade škole, tako da ćemo u narednom periodu sve uraditi da pomognemo deci da što bolje žive, funkcionišu i budu ravnopravni članovi društva – istakao je Stanisavljev i dodao da radovi te dece, koji su izloženi u holu Kulturnog centra, najbolje govore o njihovim mogućnostima.
 - Moramo učiniti sve da oni zaista imaju jednake mogućnosti i prava sa svim drugim činiocima ovog društva. S velikim emocijama gledamo na dela njihovih ruku, kako rade i šta nam pokazuju, tako da grad zaista ima razumevanja za inkluziju ove dece u društvu – zaključio je zamenik predsednika zrenjaninske Skupštine.
 
   
 
Pozdravljajući prisutne u sali Kulturnog centra, direktorka škole "9. maj" Snežana Oluški zahvalila im je što su došli da podele osećanje sreće, ljubavi i radosti.
- Zahvaljujući vama ta osećanja, koja se deljenjem uvećavaju, će biti mnogo veća. Mi Dan škole slavimo, praktično, celog meseca, različitim manifestacijama, što u našoj, što u organizaciji drugih. Proslavu smo započeli 7. maja, učešćem na "Evropskom selu", danas nastavljamo kroz ovo druženje, u subotu ćemo po prvi put biti učesnici "Noći muzeja", a 23. maja ćemo organizovati treći "Majski kotlić" i ovoga puta će donatorski ručak kuvati, niko drugi, nego "pakleni kuvar" Saša Mišić. Na kraju, 29. maja, već tradicionalno, sledi četvrta inkluzivna likovna kolonija, u organizaciji naše škole – pobrojala je direktorka Oluški brojne aktivnosti  osnovne i srednje škole "9. maj" tokom "prazničnog" meseca. 
 
   
 
Na bini velike sale Kulturnog centra usledio je potom kolaž igre, pesama, skečeva i edukativnih sadržaja, koje su deca posebno pripremila za ovu priliku. Za sve što su prikazala na sceni, nagrađena su iskrenim i toplim aplauzom.