Prijem za karatistkinju Sanju Cvrkotu

Danas je u Plavom salonu Gradske kuće organizovan prijem za članicu karate kluba "Zadrugar" Lazarevo i reprezentacije Srbije, Sanju Cvrkotu koja je osvojila srebrnu medalju na 49. Evropskom prvenstvu za seniore održanom od 1. do 4. maja u Tampereu, u Finskoj. Današnjem prijemu prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i njegov zamenik Čedomir Janjić, kao i članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Simo Salapura, trener Miloš Erić i karate sudija Milan Kovačević.  



 

Govoreći o utiscima sa takmičenja, Sanja je navela da se kao i prošle godine vratila sa srebrnom medaljom, ali da joj je drago što je ponovila rezultat i ostala u vrhu, među najboljim devojkama Evrope.
- Žao mi je što to ovoga puta to nije bilo zlato, ali se nadam da će biti u nekom narednom periodu. Na putu do finala imala sam četiri meča, pobeđivala redom takmičarke iz Austrije, rezultatom 2:0, Gruzije 4:1, zatim takmičarku iz Slovačke sa 2:0 i u polufinalu Crnogorku, isto 2:0, a u finalu, nažalost, izgubila od Hrvatice Ane Lenard. Moglo je biti i drugačije, a nas dve se znamo još iz kategorije kadetkinja, stalno smo se sretale, pobeđivale jedna drugu. Sada je ona bila bolja, ali se nadam da ću joj vratiti sledeći put – kazala je Cvrkota.
 

  


Kada su dalji planovi u pitanju, ona je navela da će najpre odmoriti, ali da su pred njom brojna takmičenja, a zatim Svetsko studentsko prvenstvo u Baru, treninzi od septembra i najbitnije, Svetsko prvenstvo u Nemačkoj za koje će se ozbiljnije pripremiti. Pored sporta, Sanja uspeva da uspešno obavlja i školske obaveze, naime, trenutno je na četvrtoj godini studija Filozofskog fakulteta.
- Junski ispitni rok se približava i moram nadoknaditi ono što sam propustila. Planiram u oktobru da završim i upišem master – kazala je ona.
 

  


Čestitajući Cvrkoti na izuzetnom uspehu gradonačelnik Bošnjak je izrazio zadovoljstvo i rekao da je Sanja, brojnim dosadašnjim sportskim uspesima prevazišla sva očekivanja. Posebno, kako je naveo, raduju i uspesi mlade sportistkinje na polju njenog obrazovanja.



Čelnici grada, Bošnjak i Janjić, podsetili su i danas da se lokalna samouprava zalaže i trudi da stvori uslove za što bolji razvoj sporta u našem gradu, a kvalitetnim sportistima pruži pomoć. Pored toga, namera je da se u svakom naseljenom mestu pokrene bar po jedan sportski klub, što bi omogućilo da se deca bave sportom i na taj način sklone sa ulica i usmere ka pravim vrednostima, a u planu je i formiranje sportskog odeljenja u Zrenjaninskoj gimnaziji i unapređenje sportskih borilišta.
 


Zlatana Ankić je navela da je Sanja Cvrkota devojka koja je Zrenjanince već navikla da od nje očekuju  dobre rezultate i medalje sa velikih takmičenja.
- Zrenjanin nastavlja kontinuitet sjajnih šampionki. Lokalna samouprava se ove godine opredelila da podrži Karate klub Zadrugar iz Lazareva, i želeli smo da se ovo desi, a Sanja nam je ostvarila snove. Nastavićemo da podržavamo ovaj klub najbolje što možemo, a ono što je naše opredeljenje jeste podrška seoskim klubovima, ali i vrhunskim sportistima, poput Sanje. Zadrugar je klub u kome treniraju deca iz Lazareva i okolnih sela, a Sanja je dete koje je poniklo iz tog kluba i ovo je za sve nas velika medalja i ja  joj se na tome zahvaljujem, a čestitke na sjajnom rezultatu zaslužuje i njen trener – kazala je novinarima Zlatana Ankić.