Stonoteniseri ''Banata'' osvojili 4. uzastopnu titulu prvaka Srbije

Superiorno, bez ijednog poraza tokom sezone i plej-of-a, stonoteniseri zrenjaninskog "Banata" osvojili su novu titulu ekipnog šampiona Srbije, četvrtu zaredom. Oni su u dva finalna meča za titulu bili bolji od ekipe "Požarevca" (4:0 i 4:3), a prethodno, u polufinalu, savladali su beogradsku "Crvenu Zvezdu", takođe ubedljivo u dva susreta -  4:0 i 4:1. 
 
 
Ovi "gospodari celuloidne loptice" u našoj zemlji ostaće upisani zlatnim slovima, ne samo u istoriji kluba, već i u istoriji srpskog stonog tenisa, jer se nikada nije dogodilo da jedna ekipa dođe do šampionskog pehara bez poraza u prvenstvu ili plej – ofu. Šampionski pehar poneli su kapiten Uroš Gordić, Ilija Majstorović, Valentin Nađ Nemedi i Boris Mihajlović, predvođeni trenerom Vladimirom Marićem.
 
Pehar su stonoteniseri "Banata" samo vratili iz Požarevca u Zrenjanin, a u tome im je pomoglo oko stotinu navijača koji su ih bodrili na putu ka novoj tituli. Oni su, uz šampanjac i tamburaše, počeli slavlje u požarevačkoj hali sportova, a zatim nastavili u istom ritmu po povratku u Zrenjanin.
 
 
Sve čestitke stonoteniserima "Banata" koji su, uz rvače "Proletera", nekoliko sezona unazad najuspešnija sportska ekipa u Zrenjaninu. 
 
Fotografije: Ivan Pančić