Prijem za nove članice super-lige u rukometu

Nakon 18 takmičarskih sezona, rukometašice ŽRK "Proleter – Superprotein" od jeseni će igrati u elitnom društvu, s najboljim ekipama Srbije. To pravo izborile su nakon uspešnih partija u ligaškom takmičenju i osvojenog drugog mesta u mini-ligi, koje ih je kvalifikovalo za ulaz među 12 najboljih ekipa u Srbiji. 
 
 
Ovaj uspeh bio je povod da gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima priredi danas prijem za rukometašice ŽRK "Proleter – Superprotein", njihove trenere i direktora kluba, Zlatka Čauševića. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, kao i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.
 
Na uspehu je rukometašicama prvi čestitao gradonačelnik Čedomir Janjić, poručivši da će grad 2015. godine sigurno povratiti epitet "grada sportova".
- Ovo je, svakako, veliki uspeh zrenjaninskog sporta i grad se ponosi rezultatima rukometašica koje su, posle 18 godina, ponovo postale članice super-lige Srbije. Na ovu ekipu i njihove trenere svi možemo biti ponosni, pogotovu što se ne radi o nekakvoj "legiji stranaca" već su to sve naše devojčice, ponikle u našim klubovima i školama rukometa. Pored stonotenisera, rvača, fudbalera SAS-a, imamo novu ekipu u super-ligi i nadam se da će njihovim stopama krenuti još neki naš klub. Grad će još više pomagati klub, u njihovim nastojanjima da zadrže superligaški status i da se, eventualno, umešaju i u borbu za vrh srpske lige. Pomagali smo i pomagaćemo i ostale sportove i to je neko opredeljenje grada, da pomaže i kvalitetni i masovni sport, jer je to najbolji način da našu decu sklanjamo s ulice – poručio je gradonačelnik Janjić. 
 
   
 
Trener ŽRK "Proleter – Superprotein" Dragan Lazarov kaže da je veliko zadovoljstvo upravo raditi s decom iz Zrenjanina i to od malih nogu.
 - Meni je to predstavljalo, prvo, izazov, a potom i veliko zadovoljstvo. Naša ekipa u proseku ima 18 godina i ne razmišljamo o dovođenju pojačanja. Osim što su dobre rukometašice, sve one su uspešne studentkinje i učenice, a uspeh nije došao slučajno, jer je taj proces rada s ovom ekipom trajao 6-7 godina. Devojke su svojom pozitivnom energijom,  zajedništvom i nesebičnim zalaganjem nadomestile neke stvari koje su nam možda nedostajale u igri da bi ostvarili ovaj rezultat. Ovo je dokaz da možemo iz sopstvenih redova da napravimo velik rezultat, koji je prava "mera" za jedan grad kao što je Zrenjanin – istakao je Lazarov. 
 
   
 
Kapiten i najbolja igračica novog super-ligaša Dijana Četić zahvalila se na prijemu i istakla da će, kao najstariji član ekipe, nastaviti da pruža podršku mlađim saigračicama.
- Nećemo posustati, imamo dobar igrački kadar i dosta devojčica koje žele da se priključe prvoj ekipii verovatno će se roditi još dobrih, novih rukometašica. Što se tiče nastupa u super-ligi, u prvoj sezoni nam je cilj da malo "izvidimo" situaciju i teren, sigurna sam da ćemo opstati, jer se radi o kvalitetnoj ekipi, a u daljim sezonama moći ćemo sigurno i da računamo na nešto više. To bi i za ovaj grad puno značilo, jer je Proleter svima poznat u Srbiji – ističe kapiten Dijana Četić.