Održana 86. sednica Gradskog veća

Prva tačka usvojena na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Zrenjanina.

Izvestilac po ovoj tački, Igor Virijević rekao je da se ovoj tački pristupilo radi usklađivanja Statuta sa Zakonom o odbrani i Zakonom o vojnoj radnoj i materijalnoj odgovornosti.

Utvrđen je i Predlog Odluke o pravobranilaštvu grada Zrenjanina, a izvestilac Goran Rakić, pravobranilac, objasnio je da se ta tačka donosi takođe zbog usklađivanja sa novim zakonskim rešenjima. 

Takođe, usvojen je i Predlog Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice ''Lukićevo'' Lukićevo za period od 01.01.2015. godine do 31.12.2024. godine, kao i Predlog Odluke o raspisivanju referenduma na teritoriji Mesne zajednice ''Lukićevo'' Lukićevo radi donošenja Odluke o uvođenju samodoprinosa za period od 01.01.2015. godine do 31.12.2024. godine, a izvestilac po toj tački bila je Milica Klarić. Klarić.

U nastavku sednice usvojen je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina, a dnevni red dopunjen je i tačkama koje se tiču  davanja saglasnosti na upotrebu imena grada Zrenjanin u nazivu sportski klub Banat Zrenjanin, kao i predlog uputstva za davanje privremenih dozvola za kretanje određenih vozila u pešačkim zonama.

Gradonačelnik Janjić je nakon sednice izjavio da je Gradsko veće dalo podršku stanovnicima Lukićeva koji nameravaju da raspišu referendum.

- Danas smo po hitnom postupku doneli odluku koja će sutra na sednici Skupštine ići kao dopuna dnevnog reda. Prethodna dva dana bilo je problema u Gimnazijskoj ulici koja je završena pre par meseci. Naime, bilo je neobičnog ponašanja naših motorizovanih sugrađana u toj ulici koja bi trebalo da služi svima na ponos. Danas smo doneli odluku koja jasno propisuje ko će sve moći da prolazi do svojih kuća i radnih mesta, a ko ima uslove da parkira u dvorištu vozilo - rekao je Janjić.