Akcija "stop krađi bicikala"

Policijska uprava u Zrenjaninu, u sardanji sa Kancelarijom za mlade grada Zrenjanina i lokalnom samoupravom sprovela je danas akciju koja se realizuje u okviru projekta „Stop krađi bicikala“ pod pokroviteljstvom OEBS-a. 

 

 

Aktivisti Kancelarije za mlade delili su danas majice i flajere, a kako je danas rečeno, cilj akcije je informisanje građanstva o merama i radnjama kojima se može smanjiti rizik da za krađu biciklova.

Ivan Mikalački kazao je da će akcija biti sprovedena i sutra na zrenjaninskoj velikoj pijaci.

- Informišemo građane na koje mogu da zaštite biciklove, kao i na koji način mogu izvršiti upis svojih biciklova u registar koji se u elektronskoj formi nalazi na sajtu grada. Odlaskom na sajt i označavanjem banera građani mogu doći do potrebnog formulara i izvršiti prijavu bicikla, a što će kasnije biti korišteno u slučaju da dođe do krađe bicikla. Veliki broj bicikala otuđi se tokom godine, a mali broj teško je identfikovani, jer uglavnom postoje samo papiri o njihovom vlasništvu - rekao je Mikalački.

 

 

Kako je naveo, reč je o pilot projektu, a Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kome se takav projekat sprovodi.

- Nadamo se da će naša akcija postati primer drugim gradovima, jer se na ovaj način lako može doći do konkretne i veće baze podataka i samim tim olakšati način za rasvetljavanje ovakvih krivičnih dela, odnosno da se pronađe veći broj ukradenih bicikala - rekao je još Mikalački.