Ankić i Puškaš učestvovali na konferenciji u Segedinu, na temu mađarsko-srpskih poslovnih odnosa

Članica Gradskog veća Grada Zrenjanina Zlatana Ankić i pomoćnik predsednika Skupštine grada Janoš Puškaš učestvovali su na stručnoj konferenciji "Mađarsko-srpski poslovni odnosi na novim osnovama radi iskoriščenja mogućnosti u sektoru MSP", održanoj 14. novembra u Segedinu.
 
Konferencija je okupila niz učesnika iz političkog i privrednog miljea dve susedne zemlje, a predstavnici naše delegacije imali su priliku za susrete i razgovore s predstavnicima vlada Mađarske i Srbije, privredne komore okruga Čongrad, Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova  AP Vojvodine, zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA, Mađarsko - srpskog poslovnog saveta, rukovodiocima i predstavnicima mađarskih i srpskih profitnih i neprofitnih organizacija. 
 
 
U organizaciji skupa učestvovali su Mađarsko-srpska privredna komora i Ambasada Republike Srbije u Budimpešti, uz podršku Regionalnih privrednih komora iz Srbije i županijskih komora u Mađarskoj, kao i lokalnih samouprava sa pograničnih područja Mađarske i Srbije.
 
Uvodnim predavanjima prisutnima na konferenciji obratili su se dr Tinde Juhas, poverenica Vlade Mađarske iz Uprave okruga Čongrad, Rade Drobac, opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Mađarskoj i Laslo Kovač   predsednik   Mađarsko-srpske   trgovinske   i   industrijske komore, a u stručnom delu skupa govorili su Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova  AP Vojvodine, Peter Rac, zamenik direktora Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA i Imre Varga, sekretar Mađarsko-srpskog poslovnog saveta.
 
Kako je ocenjeno tokom skupa u Segedinu, nakon pozitivnog razvoja novih političkih odnosa između Srbije i Mađarske, promocija prekograničnih ekonomskih odnosa i saradnja u domenu malih i srednjih preduzeća će igrati sve važniju ulogu u narednim godinama.
 
Konferencija u Segedinu predstavljala je svojevrstan uvod u zajednički sastanak ekonomskih komisija dvaju zemalja koje se sastaju u Beogradu.