Otvoren 10. Kup tolerancije

U Kulturnom centru otvoren je danas "10. Kup tolerancije 2014”, manifestacija koju u okviru projekta Pokrajinske Vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, organizuju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine.

Ovu, trodnevnu manifestaciju, koja obuhvata sportska takmičenja i prateće kulturne sadržaje, otvorio je Mato Groznica, podsekretar sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

 

 

On je rekao da se ovim projektom pokušava podizanje duha tolerancije među mladima na viši nivo radi boljeg suživota i prevencija i sprečavanje nesporazuma među mladima.

- Mislimo da je ovakav projekat nužan u Vojvodini gde vekovima imamo suživot ljudi različitih kulturoloških i drugih obeležja. Posebno je važno što su ovde uključeni mladi ljudi, koji će biti nosioci društvenog razvoja ove države - rekao je Groznica. 

Svečanosti je prisustvovao i zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev koji je istakao zadovoljstvo što je Zrenjanin po treći put domaćin učesnicima ovakvo značajne manifestacije, koja pored sportskog neguje i duh tolerancije.

 

 

Po rečima Jovana Lekića, potpredsednika Saveza za školski sport Vojvodine, na ovogodišnjem Kupu Tolerancije učestvuje četrdesetak ekipa iz svih sedam okruga AP Vojvodine.

On je naveo da će se ekipe osnovnih škola, koje su škole delegirale, tokom trodnevnih takmičenja, nadmetati u mešovitoj odbojci i stonom tenisu, a srednje škole u kategorijama  muški basket (tri na tri igrača), ženski basket (tri na tri igrača), muška odbojka i ženska odbojka.

Takmičenja će se odvijati u sportskim dvoranama “Kristal” i “Medison”, kao i u Zrenjaninskoj gimnaziji.