Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju Paraolimpijskog trenažnog centra

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić svečano su danas u Novom Sadu potpisali ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju Paraolimpijskog trenažnog centra u Zrenjaninu. Resorni sekretarijat je podržao ovaj projekat sa dva miliona dinara, a istim iznosom u reallzaciji projekta učestvovaće i Grad Zrenjanin.
 
 
Govoreći o značaju izgradnje Paraolimpijskog trenažnog centra u Zrenjaninu, gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što je učinjen prvi korak, i u partnerstvu sa pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, započeta realizacija tog projekta.
- Prvi korak je izrada projektne dokumentacije, to počinje od danas i siguran sam da ćemo glavni projekat i studiju opravdanosti brzo uraditi i krenuti konkretno da gradimo. Grad Zrenjanin ima sportski centar koji je nedovoljno iskorišćen i na tom velikom prostoru mi ćemo, kroz ovaj projekat, adaptirati postojeće terene, napraviti smeštajne kapacitete i nadamo se da ćemo postati centar za sportiste s invaliditetom, da ćemo stvoriti dobre uslove i da će to biti centar okupljanja ne samo za srpske sportiste, nego i šire, da će oni dolaziti kod nas na pripreme, a cilj ovog projekta je upravo da im obezbedi uslove u kojima će moći da napreduju – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.
 
   
 
Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ocenila je izgradnju Paraolimpijskog trenažnog centra značajnim ne samo za Grad Zrenjanin, Vojvodinu i Srbiju, već i za region, s obzirom da takav kompleks, s raznorodnim terenima za različite grane sporta, pritom u svemu prilagođen potrebama lica s invaliditetom, ne postoji u okruženju, na jednom mestu.
- Prepoznali smo značaj i važnost naših paraolimpijaca na raznim međunarodnim takmičenjima. Revitalizovali smo pokrajinski granski paraolimpijksi savez, redovno im pomažemo, a moramo priznati i da su najtrofejniji baš naši paraolimpijci iz Vojvodine, naročito stonoteniseri i strelci, i mislim da je ovo jedan prirodan sled događaja da podržimo ovakvu inicijativu i nadam se što bržoj izgradnji ovog kompleksa ili bar za one sportske grane koje su dominantne u paraolimpijskom trenažnom procesu – istakla je pokrajinska sekretarka.
 
   
 
Tokom razgovora naglašeno je i da će budući centar, kada u njemu ne budu paraolimpijci, i dalje služiti građanstvu, kao i do sada, da će ga koristiti i deca i omladina, a da će projektovani smeštajni kapaciteti doprineti samoodrživosti projekta.
 
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Janoš Čikoš, pomoćnik za sport pokrajinske sekretarke i Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica iz Zrenjanina i koordinatorka Radne grupe za obavljanje pripremnih radnji za izradu projektne dokumentacije za Paraolimpijski centar.