Treća faza uređenja centra grada

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" počelo je u ponedeljak, 3. novembra, pripremne radove na parternom uređenju Trga slobode (III faza uređenja centra grada), i to na delu trga gde su sve instalacije urađene u predhodnom periodu (na potezu od Gimnazijske ulice do Bukovčeve palate).

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, u ovoj fazi radova vrši se uklanjanje dotrajalog asfalta, neposredno uz zgradu "Vodotornja"; takođe, izvode se i zemljani radovi, tj. radovi na polaganju kablova za novu javnu rasvetu, kao i podzemni radovi, odnosno temelji za kandelabre za novu rasvetu.

 

 

Po okončanju ovih zemljanih radova, počeće popločavanje granitnim pločama ovog dela Trga slobode, na potezu od Gimnazijske ulice do Bukovčeve palate. Planirano je da ovaj posao bude okončan do kraja 2014. godine.

U kasnijoj fazi radova pratiće se dinamika radova "Vodovoda", što znači da će se po završetku radova koje izvodi "Vodovod", pristupiti parternom uređenju i dela Trga slobode prema Gradskoj kući, odakle se izmešta crpana stanica.  

Po završetku popločavanja trga, ovaj prostor će dobiti i novu, modernu javnu rasvetu.

Završetkom radova na III fazi uređenja centra grada, sa predhodno završenom rekonstrukcijom glavne gradske ulice, Zrenjanin će dobiti jednu zaokruženu ambijentalnu gradsku celinu.  

Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, ali zbog nastupajuće zimske sezone i nestabilnih vremenskih uslova, planira se da radovi budu okončani do 15.05.2015. godine.

 

 

- Radovi su počeli ovako kasno, pred zimsku sezonu, jer smo čekali da JKP "Vodovod i kanalizacija" završi svoju proceduru oko javnih nabavki, a radovi su takvi da JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ mora da prati dinamiku njihovih radova. Takođe, sredstva za ove radove su obezbeđena iz kredita, tako da smo morali da čekamo završetak procedure za apliciranje za ova sredstva, kao i njihovo odobravanje - navodi se u saopštenju "Direkcije".

Nakon završene naše javne nabavke, ugovor sa izvođačima radova je potpisan u ponedeljak, 20.10.2014. godine i njegova vrednost je 142 miliona dinara. Izvođač radova je grupa ponuđača: "Šljunkara" d.o.o, iz Zrenjanina ( kao nosilac posla ), d.o.o "Graditelj" iz Novog Sada, d.o.o "Hidroinženjering" iz Zrenjanina, ZKTR Ljubomir Timotijević iz Topole i d.o.o "Mineral" iz Jablanice.

 

 

Rehabilitacija Ulice  9. januara

 

JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Zrenjanin je dana 03.06.2014.godine a nakon sprovedene javne nabavke br.45/2014 zaključila Ugovor o izvođenju radova na izgradnji puteva i ulica na teritoriji grada Zrenjanina sa grupom ponuđača DOO „PUT-INVEST“ Sremska Kamenica i DOO „PUT-INVEST PZP“ Bački Petrovac kao najpovoljnijim ponuđačima. Vrednost ugovorenih radova je 83.333.000,00 dinara.Grupa ponuđača sa kojima je zaključen pomenuti Ugovor, odnosno izvođači izvršili su radove na rehabilitaciji asvalta u ul.9.januar u Zrenjanina u dužini od 1260 metara čime radovi u ovoj ulici n isu potpuno završeni te ostaje da se obave radovi na postavljanju bankina i obeležavanju horizontalne signalizacije koji su otpočeli. Vrednost radova u ul. 9. Januar  je oko 17 miliona dinara.

U narednom periodu u planu je da se asfaltiraju i ulice Jožefa Atile u Mužlji (na potezu od Mostarske do ulice Servo Mihalja ) i Sremska ulica.