Zimska služba spremna

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetio je danas preduzeće “Eko gradnja” u Melencima, zaduženo za zimsko održavanje puteva na teritoriji našeg grada.

Santovac je nakon razgovora sa nadležnima u tom preduzeću i obilaska mehanizacije istakao da građani mogu biti sigurni da će putevi u našem gradu, tokom zimskih meseci biti održavani jer, kako je naveo, mehanizacija je spremna, kao i određena količina soli.

 

 

- Grad Zrenjanin je učinio sve da ove godine nemamo problem sa snegom na našim putevima. Nakon obilaska mehanizacije zimske službe ovog preduzeća, zadužene za održavanje oko 600 kilometara lokalnih puteva, uveren sam da smo spremno dočekujemo zimski period - rekao ej SAntovac i dodao da je javna nabavka za zimsku urađena još prošle godine kada je izvođač - firma “Eko gradnja” izabrana na dve godine. 

- Grad Zrenjanin prošle godine nije imao problema iako smo imali tešku zimu i u jednom danu ogromnu količinu padavina. Putevi koji su bili u nadležnosti grada bili su prohodni, a neprohodan je bio put u nadležnosti Puteva Srbije. Ipak, Grad Zrenjanin i ova služba su i tamo pritekli u pomoć kako bi se rešio problem - dodao je zamenik Santovac.

 

 

Direktor preduzeća “Eko gradnja”, Siniša Kukin, takođe je rekao da problema u održavanju puteva neće biti.

- Mi smo se opremili za predstojeću zimu. Na raspolaganju je šest kamiona sa noževima za čišćenje snega i rasipačima soli, pet kombinovanih mašina sa noževima za čišćenje,  dva autogredera, dva velika ulta i buldozer koji može da posluži za intevenciju. Što se tiče soli, trenutno je na zalihama 100 tona soli i 100 kubika kamenog agregata za prve intervencije, odnosno rane mrazeve koji se pojavljuju tokom noći na prevojima i mostovima - rekao je Kukin.

Kako je naveo, u radi će biti korisna iskustva od prošle godine budući da su putevi koji su pod nadležnošću Grada Zrenjanina bili prohodni tokom nekoliko dana kada su zabeležene velike količine snega i smetovi.

- Poučeni time pored obavezne mehanizacije imaćemo spremnu i rezervnu mehanizaciju - rekao je Kukin.