Danski sindikat 3F: Zadovoljni pozitivnim iskustvima stranih investitora u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, primio je danas u svom kabinetu predstavnike sindikata "3F Aalborg" iz Alborga (Danska) koju predvodi Alen Busk, ujedno i zamenik predsednika komune Rebild odakle dolazi, kao i predsednika Samostalnog sindikata Srbije za Zrenjanin, Nikolu Kovačevića.

Dosadašnji rezultati dugogodišnje saradnje bili su tema sastanka, predstavljeni su i planovi za budući period, a predstavnici danskog sindikata, između ostalog, izneli su i svoja zapažanja o privrednoj slici našeg grada. 

 

 

 

Alan Busk rekao je da je pre dva dana delegacija sindikata “3F” bila i u poseti Savezu samostalnih sindikata Srbije u Beogradu gde su u razgovoru razmenjene informacije i viđenja stanja socijalnog dijaloga, kolektivnog pregovaranja i aktivnosti sindikata u Srbiji i Evropi, a saradnja na tom nivou zapravo je proizvod dobrih iskustava iz našeg grada. 

Predstavnici danskog sindikata posebno su istakli neophodnost saradnje, razmene informacija i realizacije zajedničkih projekata u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. 

 

 

Govoreći o privrednoj slici i zapažanjima iz Zrenjanina, Busk je izrazio zadovoljstvo velikim brojem stranih investitora koji posluju u našim industrijskim zonama.

- Sa nekima od njih smo bili u prilici da razgovaramo i, moram priznati, iznenađeni smo njihovim pozitivnim utiscima koje su nam preneli, jer, mi smo mislili da je ovde mnogo teže započeti biznis, da postoji korupcija i da su uslovi za poslovanje mnogo lošiji. Međutim, situacija je daleko bolja, drago mi je zbog toga i što sam čuo da im  veliku podršku i pomoć pruža i lokalna samouprava  - rekao je Busk.

  

 

Zamenik Santovac uzvratio je da to i jeste jedan od prioriteta lokalne samouprave čiji je cilj smanjenje broja nezaposlenih i stvaranje boljih uslova za život Zrenjaninaca i naveo da je od velike važnosti i saradnja lokalne samouprave sa sindikatima jer se na taj način, zajedničkim naporima, svi mogući problemi lakše mogu rešiti.