''Eko - gradnja'' spremna za održavanje lokalnih puteva i ove zime

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Draganom Ćapinom, posetio je danas zimski punkt preduzeća “Eko - gradnja” u Zrenjaninu, kojoj je i ove zime povereno održavanje lokalnih puteva na teritoriji našeg grada. Gradonačelnik je tom prilikom upoznat sa svim predradnjama urađenim u cilju što efikasnijeg delovanja u slučaju snežnih padavina, kao i novinama koje je to preduzeće realizovalo tokom prethodnog perioda.
 
 
Na punktu „Eko – gradnje“ u industrijskoj zoni „Bagljaš“, gde je smeštena i betonska baza preduzeća, sagrađen je novi poslovni objekat koji je u potpunosti prilagođen zahtevima i potrebama zimske službe za održavanje puteva. Uveden je i elektronski sistem za praćenje vozila na terenu. 
 
Direktor preduzeća „Eko – gradnja“ Siniša Kukin objašnjava prednosti i značaj tog sistema.
- Elektronsko praćenje vozila preko GPS sistema doprineće da u svakom trenutku imamo uvid na kojim lokacijama nam se vozila nalaze, šta je urađeno na terenu i gde je, eventualno, potrebno da preusmeravamo kamione. To će nam povećati efikasnost, ali i doneti uštedu, jer će „prazan hod“ vozila biti sveden na najmanju meru – naglašava Kukin.
 
 
 
On je naveo da se, prema programu JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ održava preko 400 kilometara lokalnih puteva, prvog i drugog prioriteta, ali da u praksi to bude još i više. 
- Mehanizacija za održavanje puteva je spremna, kao i početne zalihe soli za posipanje, u količini od 100 tona. Kamenog agregata imamo koliko je potrebno. Po  programu zimskog održavanja angažovali smo 6 kamiona, 5 kombinovanih mašina, grejder, buldozer, utovarivač, ali „Eko – gradnja“ poseduje mnogo više mehanizacije, tako da možemo reagovati i u slučaju ekstremnih padavina ili nekih eventualnih vanrednih situacija – kazao je Siniša Kukin.
      
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić ocenio je da Grad Zrenjanin spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom gradskih službi s preduzećem „Eko – gradnja“. 
- Želimo da naši putevi tokom zimskog perioda budu čisti i da nemamo problema u odvijanju saobraćaja. Uverili smo se danas da je sve spremno, i mehanizacija i agregati za posipanje, i mogu reći da sam zadovoljan obavljenim pripremama za zimsku sezonu. Ovo preduzeće već četvrtu sezonu održava lokalne puteve, prošla i pretprošla zima, na našu sreću, nisu bile ekstremne, nadamo se da neće biti ni ova, ali bez obzira na to, hoćemo da imamo u potpunosti spremnu službu za tu namenu – kazao je gradonačelnik i napomenuo da se celokupan posao održavanja saobraćajnica na svim nivoima odvija u koordinaciji sa Policijskom upravom, Centrom za obaveštavanje, Odeljenjem za vanredne situacije, kao i preduzećem "Vojvodinaput“, zaduženim za održavanje regionalnih i magistralnih puteva.