Futsal spektakl u Zrenjaninu: Srbija - Holandija 3:2 (10 fotografija)

U pravom sportskom ambijentu, pred više od 2000 gledalaca u „Kristalnoj dvorani“, sinoć su u Zrenjaninu, u međunarodnom futsal meču, reprezentativci Srbije savladali Holandiju rezultatom 3:2. Nakon vođstva gostiju od 2:0 usledio je potpun preokret u kom su izabranici novog selektora Gorana Ivančića uspeli da zabeleže prvu pobedu na njegovom „kontu“ i s optimizmom ulaze u ciklus kvalifikacija za naredni evropski šampionat u Sloveniji.  
 
 
 
Zrenjaninci su se još jednom pokazali kao odlični domaćini, kao ljubitelji i poznavaoci ovog sporta, a pre svega kao poštovaoci svoje nacionalne selekcije. U velikom broju su se odazvali pozivima da dođu u dvoranu i bodre srpske reprezentativce tokom cele utakmice. Imali su priliku da posebno pozdrave „svoje“ igrače, naše sugrađane Slobodana Rajčevića i Nikolu Matijevića, kojima je pre utakmice član Gradskog veća grada Zrenjanina Aleksandar Jevđić uručio povelju za doprinos futsalu, afirmaciju tog sporta i postignute rezultate u reprezentaciji Srbije. Rajčević se sinoć odužio na najbolji mogući način, uz postignut pogodak. 
 
 
 
Dan nakon remija u Novom Sadu (2:2), Srbija i Holandija su ponovo odmerile snage u prijateljskom duelu u Zrenjaninu, a na početku meča izgledalo je da će gosti bolje proći u toj utakmici. Poveli su 2:0, ali su „Orlovi“ na poluvreme otišli sa jednim golom minusa, jer je Slobodan Rajčević bio uspešan sa penala. 
 
 
 
U nastavku je usledio potpuni preokret – pogotkom Stankovića, a potom i Rakića, na osam minuta pre kraja, naša reprezentacija ostvarila je značajnu pobedu, prvu pod vođstvom Ivančića. Novi selektor zadovoljan je postignutim i uveren je da je zrenjaninska publika prezadovoljna otišla iz „Kristalne dvorane“.
- Mislim da smo odigrali sjajan meč. Bitno je da imamo želju i volju, a rezultat dolazi kao nagrada za to. Momci su dali sve od sebe i mislim da smo potpuno zasluženo pobedili – izjavio je posle meča Ivančić.
 
Donosimo, uz tekst, i odabrane fotografije sa sinoćnjeg spektakla u „Kristalnoj dvorani“, autora Aleksandra Blanuše.