Kontinuirana saradnja s novosadskim odredom Žandarmerije

Saradnja Grada Zrenjanina, Kancelarije za mlade i novosadskog odreda Žandarmerije odvija se u kontinuitetu već pet godina i nema razloga da ne bude uspešno nastavljena i u narednom periodu, ocenjeno je tokom današnjeg prijema u Gradskoj kući u Zrenjaninu. Prijem je inicirala Kancelarija za mlade, a prisustvovali su komandant odreda Žandarmerije, pukovnik policije Veselin Miličković i instruktor u odredu Milorad Ašćerić.
 
U ime domaćina, s gostima su razgovarali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a prijemu je prisustvovao i koordinator Kancelarije za mlade Ivan Mikalački.
 
 
Pripadnici novosadskog odreda Žandarmerije u navedenom su periodu pružali podršku projektima i aktivnostima Kancelarije za mlade grada Zrenjanina koji se odnose na povećanje nivoa bezbednosne kulture mladih.
- Imali smo priliku da ih vidimo tokom prethodne tri godine, povodom obeležavanja međunarodnog Dana mladih, kada su se odazvali na naš poziv i poziv Grada Zrenjanina, da svojim specijalnim programom i demonstracijom opreme i pokaznim vežbama našim sugrađanima približe neke od svojih aktivnosti - navodi Mikalački i dodaje da je današnja poseta predstavljala priliku da se analizira dosadašnja saradnja i razgovara o planovima za njen nastavak.
 
- Započeti su razgovori oko realizacije sličnih aktivnosti i u naseljenim mestima, kako bi mladi koji ne žive u gradu takođe mogli da se upoznaju s njihovim delovanjem - naznačio je koordinator Kancelarije za mlade i rekao da su i iskustva Žandarmerije takođe pozitivna, s obzirom da u sklopu programa “Policija u lokalnoj zajednici” sprovodi slične aktivnosti i u drugim gradovima i opštinama na teritoriji Srbije, a posebno u Vojvodini.