Nova velika investicija ''Gomeksa'' - proširen distributivni centar u Zrenjaninu

Zrenjaninska kompanija “Gomeks”, jedan od lidera u oblasti trgovine u našoj zemlji, otvorila je danas prošireni distributivni centar u industrijskoj zoni “Jugoistok” u Zrenjaninu. Novi objekat se, sa dodatnih četiri hiljade kvadratnih metara, nadovezuje na već postojeće kapacitete “Gomeksa” na toj lokaciji, čime se stvaraju mogućnosti za snabdevanje još stotinu novih maloprodajnih objekata kompanije.
 
 
Novi objekat distributivnog centra svečano su otvorili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor kompanije “Gomeks” Goran Kovačević, koji je rekao da je od danas kompanija bogatija za novi skladišni prostor u tri svoja poslovna objekta - četiri hiljade u ovom distributivnom centru u Zrenjaninu, dodatnih 550 kvadrata hladnjače u rashladno-distributivnom centru, takođe u Zrenjaninu, kao i 2,3 hiljade kvadrata u distributivnom centru u Šapcu. On se zahvalio na podršci gradonačelniku Zrenjanina i učinjenim zajedničkim naporima, uz njegove kolege iz ZREPOK-a, da Zrenjanin bude bolji grad u poslovnom smislu i grad za uzor drugim sredinama.
 
 
- Sve ovo napravljeno je po najvišim standardima struke, tako da ne moramo da se stidimo pred bilo kim ko nam dođe iz inostranstva, takođe, sve radove izveli su domaći izvođači, domaći su i softveri koji prate kompletno poslovanje. Da bi dobro snabdevali građane kvalitetnom robom, na bezbedan i efikasan način i uz povoljne cene, mi smo morali da gradimo svoje distributivne centre, što je jedini način da dugoročno opstanemo na tržištu i ispunimo tu neku našu funkciju - kazao je Kovačević i najavio izgradnju velike hladnjače za voće i povrće u Zrenjaninu tokom marta 2017. godine.   
 
 
Čestitajući “Gomeksu” na još jednoj velikoj investiciji realizovanoj u Zrenjaninu i otvaranju reprezentativnog objekta, gradonačelnik Janjić poručio je da se gradska uprava trudi da napravi dobar ambijent za poslovanje i promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.
 
- Kažu da smo uspešni u tome, dobijamo za to i neke nagrade, ali ja nisam najzadovoljniji jer smatram da uvek može i više od toga i brže da se uradi. Pokušavamo na razne načine da stimulišemo strane kompanije da dođu u Zrenjanin i otvore svoje pogone, ali mislim da je još veći uspeh kada domaća kompanija uspešno posluje u našim industrijskim zonama koje se šire. “Gomeks” je sigurno pravi primer za to i veliko mi je zadovoljstvo što u našem gradu posluje kompanija koja zapošljava 1500 radnika. Mislim da je to na ponos, ne samo meni i mojoj administraciji, već i svim Zrenjanincima - kazao je Janjić.
 
 
Iz "Gomeksa" saopštavaju da ukupna ulaganja u proširenje kapaciteta za sva tri navedena objekta iznose oko 1.600.000 evra i predstavljaju jedno od najznačajnijih ulaganja koje je kompanija imala.