Otvorena školska sportska sala i u Mihajlovu

U sklopu obeležavanja Praznika grada danas je u Mihajlovu, u Osnovnoj školi “Sonja Marinković” otvorena školska fiskulturna sala koja je izgrađena isključivo sredstvima iz budžeta grada.


Halu su, u prisustvu velikog broja zvanica, svečano otvorili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Saveta Mesne zajednice “Mihajlovo” Erne Tot.

 

 

 

Pokrajinski sekretar je, pozdravljajući okupljene, zahvalio na pozivu i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da otvori jedan ovakav objekat koji će svakako doprineti razvoju sporta.

- To je u skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja sporta što znači da, ako želimo da se deca bave sportom, moraju se za to obezbediti preduslovi. Posebno mi je drago što je ovaj lepi objekat u sklopu škole gde će deca, koja su naša budućnost, imati mogućnost da sprovode sve svoje nastavne planove i programe fizičkog vaspitanja, a to je pre svega u cilju njihovog pravilnog psiho-fizičkog razvoja, i što će se neko od njih sutra uključiti u neke sportske klubove - rekao je on.

 

 

 

Batez je ocenio da će izgradnja ovog objekta doprineti razvoju sporta u Mihajlovu i posebno izrazio zadovoljstvo što je u prilici da zajedno sa predstavnicima grada učestvuje u ovom, kako je rekao, istorijskom trenutku za Mihajlovo. 

- Slobodno mogu da kažem da ako neki grad u Srbiji može da dobije zlatnu medalju za ono što je uradio na polju sportske infrastrukture, to je sigurno Zrenjanin. Zaista tako mislim, jer sam svakodnevno u kontaktu sa lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine i mogu da kažem da i na nacionalnom nivou nisam čuo da su u jednoj godini otvorena tri sportska objekta na teritoriji jednog grada ili opštine - kazao je Batez, poželevši da se sala iskoristi na najbolji mogući način, jer se razvojem sportske infrastrukture menja i kvalitet života meštana Mihajlova.

 

 

 

- Kada gledam iz ugla sporta, Zrenjanin je oduvek bio grad sportova, velikih šampiona, zadovoljan sam što je u poslednjih godina pokrenuto mnogo kapitalnih stvari i sigurno je da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržati lokalnu samoupravu u tim naporima - rekao je još sekretar Batez.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je podsetio da je ista ovakva sala otvorena u Aradcu, a pre samo nekoliko dana i sportska sala u Botošu.

- Ubrzo ćemo biti u prilici da otvorimo i veliku sportsku salu u Ečki, a renoviramo i našu sportsku halu “Medison” u Zrenjaninu i mislim da uspevamo da realizujemo sve ono što smo predvideli našom Strategijom za razvoj sporta i decu sklonimo sa ulica - rekao je gradonačelnik.

 

 

 

Predsednik Saveta Erne Tot rekao je da u Mhajlovu živi manje od hiljadu stanovnika i da je za njih danas izuzetan dan, posebno za blizu stotinu đaka Osnovne škole “Sonja Marinković” i predškolskog uzrasta.

- Konačno se ostvarilo ono što smo oduvek želeli, naša deca dobila su uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom, a naše selo prilku da organizuje razne sportske i kulturne manifestacije - rekao je on i naveo da će ovu sportsku salu koristiti i meštani susednog sela Jankov Most i drugi. Zahvaljujem se pre svega gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima što su prepoznali naše potrebe i izašli nam u susret i pomogli. Sala je započeta pre pet godina i konačno, zahvaljujući toj podršci danas je otvorena - rekao je Tot. 

 

 

 

Gradnja hale započeta je 2012. godine, zbog problema u poslovanju izvođača radova, preduzeća “Ratko Mitrović Dedinje” prekinuta je i ponovo intenzivirana prošle godine, a u nju je uloženo 38 miliona dinara iz budžeta Grada Zrenjanina.