Pomoćnik gradonačelnika Ćapin na ispraćaju vojnika u mirovnu misiju u Liban

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin danas je, u novosadskoj kasarni "Jugovićevo",prisustvovao svečanom ispraćaju pripadnika pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske u Mirovnu operaciju UNIFIL u Liban, koja se izvodi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija. Ćapin je, u ime gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića preneo pozdrave vojnom vrhu Republike Srbije, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću i komandantu Prve brigade Kopnene vojske brigadnom generalu Željku Petroviću, našem sugrađaninu. 
 
 
 
Ispraćaju 130 pripadnika pešadijske čete i 12 pripadnika Elementa nacionalne podrške u Mirovnu operaciju, u kojoj je i devet devojaka, prisustvovali su još i episkop Šumadijski i vojni gospodin Jovan, predstavnici Pokrajine, grada Novog Sada, načelnici Upravnih okruga, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni građani, rodbina i prijatelji pripadnika pešadijske čete.
 
Komandiru pešadijske čete kapetanu Vladimiru Božoviću načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković svečano je predao zastavu Republike Srbije koja će biti uz jedinicu tokom njenog boravka u Libanu. 
 
 
– Vi ne idete na ni malo lak zadatak. Idete na jedan složen, zahtevan i odgovoran zadatak koji možete izvršiti u potpunosti i na najbolji mogući način. Sa vama su provedene sve pripreme i uspešno ste završili obuku za misiju, i za sve ono što vas u njoj čeka. Potvrda moje ocene o tome biće za najmanje šest meseci, kada se svi zdravi, ovako kako vas danas i upućujemo, vratite ovde na isto mesto, svojim roditeljima, suprugama, deci – rekao je general Diković obraćajući se pripadnicima čete, kako reče, ponajviše poput roditelja, prijatelja, ali i vojnika.
 
 
 
General Diković je rekao kako je ovo druga jedinica iz sastava Prve brigade kopnene vojske koja odlazi na zadatak u Liban, i naglasio kako su i njeni prethodnici bili uspešni.
 
– Vaši prethodnici su zadatak izvršili časno i dostojanstveno, onako kako smo i očekivali, i onako kako dolikuje vojniku Srbije koji na najbolji mogući način predstavlja građane Srbije i svoju državu – istakao je general Diković na današnjoj svečanosti u kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu.