Prenos prakse i znanja u radu Skupštine Zrenjanina i Leskovca

U okviru projekta “Jačanje nadzorne uloge uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”, koji se realizuje uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), danas je u sali Gradskog veća održan sastanak pod nazivom “Prenos prakse i znanja u radu Skupština Leskovca i Zrenjanina”.

 

 

Učešće su na tom skupu, pored predstavnika Gradova Leskovac i Zrenjanin, uzeli i predstavnici UNDP u Republici Srbiji.

U uvodnom delu predstavljeni su ciljevi posete i plana rada, zatim i iskustva Skupštine grada Zrenjanina, kao i iskustva u organizaciji javnog slušanja, a bilo je reči i o unapređenju javnosti u radu lokalne skupštine.

 

 

Ispred Grada Zrenjanina učestvovali su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, zamenica predsednika Skupštine Ljuba Travica, sekretar Milan Mrkšić i njegova zamenica Svetlana Grujić, kao i radnici Gradske uprave koji učestvuju u pripremi materijala za skupštinske sednice.

 

 

 

Mrkšić je rekao da je poseban akcenat dat E-parlamentu, a zajednička je ocena da su susretanja predstavnika lokalnih samouprava dobar način za razmenu iskustava, mogućih dilema i unapređenja rada organa uprave.