Tri nova kamiona u "Čistoći i zelenilu"

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Željkom Milošević i predsednikom Skupštine Oliverom Mitrovićem, posetio je danas JKP "Čistoća i zelenilo" gde su predstavljena tri nova vozila ovog preduzeća. Za nabavku vozila izdvojeno je više od 400.000 evra, a službe tog preduzeća koristiće ih ne samo u gradu, već i u naseljenim mestima.

 

 

Direktor Goran Fijat rekao je da “Čistoća i zelenilo” nastavlja da realizuje sve svoje  ambiciozne planove, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga na terenu.

- Kako bismo unapredili službu za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada nabavili smo tri nova kamiona, dve smećarke od 16 i 22 kubika, kao i jedan autopodizač, a njihova ukupna vrednost je oko 410.000 evra. Budući da smo mi preduzeće koje se prevashodno bavi uslužnim delatnostima od izuzetne nam je važnosti da naši korisnici budu zadovoljni - rekao je Fijat.

 

 

On je ukazao da “Čistoća i zelenilo” konstantno teži poboljšanju i unapređenju kvaliteta usluga, a glavni cilj da građani budu zadovoljni, grad čist i uredniji i da svi živimo u zdravoj sredini.

Zamenik Santovac je posle obilaska vozila i razgovora s menadžmentom preduzeća rekao da Grad Zrenjanin vodi računa o izgradnji infrastrukturnih objekata jer je želja lokalne samouprave da on bude infrastrukturno opremljen.

 

 

- Isto tako, bitno nam je i stanje naših javnih komunalnih preduzeća. Ovo je jasan pokazatelj da grad o njima vodi računa, ulažemo u opremu, a samo na taj način možemo da omogućimo da ta naša preduzeća rade i ostvaruju usluge koje se od njih očekuju i realizuju sve zadatke koji pred njima postavljeni planom i programom i osnivačkim aktima javnih komunalnih preduzeća. Zbog toga i nabavka ovih kamiona ima za cilj da građanima omogući normalne uslove za život , blagovremeno i u predviđeno vreme iznošenje smeća iz njihovih ulica - rekao je Santovac.

 

 

Zadovoljstvo ne kriju ni radnici “Čistoće i zelenila”, a jedan od vozača, Mladen Plivar, kaže da su za njih novi kamioni izuzeno značajni.

- To su kvalitetni kaminoni, vodećeg švedskog proizvođača, i mnogo će nam značiti jer je akcenat stavljen na zaštitu radnika, a osim toga, iznošenje smeća obavljaćemo na kvalitetniji način - rekao je on.