Više od 700 učesnika na trećem ''Zrenjaninskom pobedniku''

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac juče je u hali sportova, „Kristalnoj dvorani“, svečano otvorio treći međunarodni šotokan karate turnir „Zrenjaninski pobednik“ – Memorijal Vladimir Vujin, na kom je učešće uzelo više od 700 takmičara iz 48 klubova, iz Mađarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. Takmičenja su se odvijala istovremeno na šest tatamija.
 
 
 
„Zrenjaninski pobednik“ organizuje se pod okriljem Šotokan karate saveza Srbije, Karate federacije Vojvodine, podržao ga je Grad Zrenjanin, a tehnički organizator takmičenja je karate klub „Banat“ Zrenjanin, čiji predsednik i državni reprezentativac u tom sportu Danko Đokić kaže da su pripreme za turnir bile naporne, ali da je spremno dočekan veliki broj takmičara, trenera, službenih lica. Napomenuo je i da će domaćine, karate klub „Banat“ predstavljati oko 60 takmičara.
 
Pre oficijelnog početka takmičenja, predstavljeni su svi klubovi učesnici i sudije koje će pratiti turnir, a poseban pehar za najmasovnije učešće, odnosno najveći broj takmičara koji su nastupali u Zrenjaninu, pripao je karate klubu „Vrbas“.
 
 
 
-„Zrenjaninski pobednik“ je i ove godine prevazišao ono što smo videli prethodne, jer je okupio još veći broj učesnika i klubova – prokomentarisao je ovaj turnir zamenik gradonačelnika Saša Santovac i dodao da uspehe u tom sportu beleže i naši, zrenjaninski takmičari.
- Porast broja takmičara i klubova u Zrenjaninu pokazuje ne samo njihovu želju da se pojave na ovom turniru, već to jasno dokazuje i da je on dobro organizovan. To je značajno i za Grad Zrenjanin i za sve naše napore koje činimo kako bi pomogli sportskim klubovima i organizovali velika međunarodna takmičenja, ali i stvorili mogućnosti da se ona održavaju, odnosno izgradili dobru sportsku infrastrukturu – kazao je Santovac i podsetio na ono što je aktuelno u tom domenu.
 
 
- Otvorili smo pre tri dana sportsku salu u Botošu, sledeće nedelje otvaramo salu u Mihajlovu, naredna je u Ečki, a uslediće i izgradnja u Stajićevu. Želimo, prvenstveno deci, da omogućimo da se u što većem broju bave sportom, a iz te masovnosti će proizaći i rezultati i medalje na različitim evropskim i svetskim takmičenjima. U toku je i rekonstrukcija hale „Medison“, koja je posebno značajna, jer će objediniti sportske i sajamske manifestacije koje će se u njoj održavati na znatno višem nivou nego do sada – kazao je Santovac.