Završen prvi objekat na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode

Tokom proteklog vikenda nastavljeni su punim intenzitetom građevinski radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode, saopšteno je danas iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

 

 

“Dovršeni su u petak započeti radovi na betoniranju krovne ploče na bazenu pitke vode, čime su okončani i svi građevinski radovi na ovom objektu dimenzija 15,2 x 31 metar. Na bazenu pitke vode preostaje da se uradi spoljna i unutrašnja izolacija. Tokom vikenda je na podložnom betonu temeljne ploče budućeg objekta za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu prvo ugrađena armatura, a potom je u nedelju i izlivena temeljna ploča objekta” navodi se u saopštenju.

 

 

Iz “Vodovoda” ukazuju da su paralelno nastavljeni i radovi na bazenu za prijem sirove vode, gde je u toku betoniranje pregradnih i spoljnih zidova, a planirano je da se pomenuti radovi na ovom bazenu završe najkasnije do kraja nedelje koja je pred nama.

 

 

“Podsećamo, svi zainteresovani mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju za prečišćavanje pitke vode preko dve kamere koje su postavljene na gradilištu, a čiji se video strimovi nalaze na sajtu grada Zrenjanina” poručili su iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.