Gradonačelnik: U 2017. godini realizacija nekoliko veoma značajnih infrastrukturnih projekata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, je na konferenciji za novinare na kojoj su sumirani rezultati rada, ocenio ovu, 2016. godinu, kao uspešnu i za narednu godinu najavio otpočinjanje nekoliko značajnih projekata.   

Pre njegovog obraćanja novinarima je prikazan film “Sto događaja koji su obeležiili 2016“ u kome je predstavljen deo onoga što je urađeno tokom ove godine.

 

 

Gradonačelnik je rekao da je urađeno mnogo više i da je bilo mnogo više kulturnih dešavanja u našem gradu, te da će biti velikih napora da se dostigne 2016.  

- Planiramo mnogo roga da uradimo, pre svega u saradnji sa Vladom Srbije i pokrajinskom Vladom, posebno kada je reč o reknstrukciji puta od Zrenjanina do Žablja, očekujemo da u aprilu krenu radovi, a moram napomenuti da su to veliki infratsrukturno radovi vredni više od 500 miliona dinara. Takođe, sa Vladom Srbije dogovoren je i konačan nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina, vrednosti oko 460 miliona dinara i da počnemo radove na najskupljem delu, izgradnji mosta preko Begeja - rekao je on.

Naveo je i da nas naredne godine očekuje izgradnja dve kružne rasksnice, kod industrijske zone “Jugoistok” odakle će biti omogućen i ulaz u tu zonu. Kao i raskrsnica kod autobuske stanice i delimično proširenje puta u ulicama Nikole Pašića i Beogradskoj što će smanjiti gužve u tom delu grada.

 

 

- Nećemo odustati ni od asfaltiranja ulica po naseljenim mestima, a do 2020. godine neće biti nijednog naseljenog mesta u kojem nismo bar započeli izgradnju fekalne kanalizacije. Očekujem da tu budemo najbolji u Srbiji, imamo 22 naseljena mesta i o njima vodimo računa - kazao je još gradonačelnik Janjić.

Novinarima je rekao i da se radi na završetku projekta za izgradnju biciklističkih staza u Mužlji i Miletićevoj ulici i još nekim delovima grada, te da je pred realizaciojom i ambiciozan projekat kojim se očekuje da u 2017. godini počne izgradnja biciklističke staze od Zrenjanina do rumunske granice.

- Paralelno s tim, radimo i projekat o izgradnji biciklističke staze od Zrenjanina do Novog Sada i kada bismo uradili sve to praktično bismo povezali i Novi Sad sa Temišvarom. Naš doprinos u povezivanju dve prestonice kulture bio bi veliki - naveo je gradonačelnik.

 

 

Izrazio je i zadovoljstvo jer je u prethodne dve godine napravljen ogroman pomak kada su “Dani piva” u pitanju, a što je dovelo do mnogo većeg broja onih koji su tu manifestaciju u našem gradu posetili.

- Ponosan sam i što smo od zakupa tezgi platili izvođače, trudićemo sa “Dani piva” budu još bolji, a pored te organizovaćemo još nekoliko manifestacija koje će biti u funkciji promocije grada. Zadovoljan sami da smo vrlo blizu obnavljanja proizvodnje u našem brodogradilištu, da završavamo fabriku vode, ali i da će, skoro je izvesno, Zrenjaninci ponovo imati zrenjaninsko pivo - dodao je on.