Janjić u Lazarevu: dobra infrastruktura i u gradu i u naseljenim mestima

Gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, predsednikom Skupštine grada Oliverom Mitrovićem i pomoćnikom gradonačelnika Draganom Ćapinom, posetio je danas mesnu zajednicu “Lazarevo”. Tokom posete obišao je lokaciju u tom selu namenjenu budućoj mini industrijskoj zoni, u kojoj se završava izgradnja nove trafo-stanice. Zona ima mogućnost širenja na površini od 20 hektara, a kako očekuju u Lazarevu, nakon njenog infrastrukturnog opremanja, treba očekivati i dolazak određenih investitora.
 
 
 
- Adekvatno snabdevanje električnom energijom jedan je od preduslova za stavljanje te zone u funkciju, i ova investicija u tom pravcu vredna je 12 miliona dinara - rekao je predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović. On se, ujedno, zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na razumevanju i brzoj realizaciji projekta koji su najavljivali pre samo nekoliko meseci. 
- Ova investicija predstavlja početak opremanja naše buduće mini industrijske zone u kojoj će, nadamo se, biti i zapošljavanja naših sugrađana, pre svega mladih ljudi. Grad Zrenjanin i EPS - Elektrodistribucija Zrenjanin uložili su po šest miliona dinara u izgradnju trafo-stanice i očekujem u nekoj skoroj mogućnosti dalje opremanje ove zone u Lazarevu - naglasio je Tihomirović i najavio završetak izgradnje potisnog kanalizacionog voda od tog naselja do Kleka, kao i izgradnju kanalizacije u samom Lazarevu, naredne godine, i njeno dovođenje do same zone.  
 
 
U Lazarevu je ove godine asfaltirana Ulica Save Kovačevića, u dužini od 1100 metara, a osim pomenutih investicija, gradiće se i biciklističko-pešačka staza između tog mesta i obližnje Zlatice - najavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je istakao da grad nudi investitorima atraktivne industrijske zone, ali da interesovanje postoji i za gradnju proizvodnih pogona u manjim sredinama. 
- Imamo 22 naseljena mesta u kojima živi preko 40 hiljada stanovnika, naših sugrađana i ideja nam je da zainteresovanim investitorima ponudimo neko i možda jeftinije zemljište i koji ne pretenduju da budu baš u dobro opremljenim industrijskim zonama kao što je “Jugoistok” u Zrenjaninu. Ovde, u Lazarevu, završava se prva velika trafo-stanica, zemljište će vrlo brzo biti komunalno opremljeno i želja mi je da imamo nešto novo u ponudi kada promovišemo grad Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje - kazao je gradonačelnik i dodao da će bolje snabdevanje električnom energijom, vodovod i kanalizacija, biti na korist celog sela, ne samo industrijske zone.
 
 
- Nastavljamo da radimo kanalizaciju u 2017. godini, to je predviđeno, i verujem da će sledeće godine biti i prvih priključaka u ovom naselju. Takođe, nastavićemo i sa asfaltiranjima i dovođenjem ostale infrastrukture, ne samo u Lazarevu, nego i u ostalim naseljenim mestima. Završili smo i projekat i dobili sve saglasnosti za izgradnju kvalitetne biciklističko-pešačke staze kojom bi spojili Zlaticu i Lazarevo i rešili problem bezbednosti kretanja dece i ostalih stanovnika Zlatice koji je ovde prisutan - izneo je gradonačelnik Čedomir Janjić planove za narednu godinu, nakon današnje posete Mesnoj zajednici “Lazarevo”.