Janjić u Mužlji: radovi u Ulici Reves Antala najavljuju investicije u 2017. godini

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su danas Mužlju i tom prilikom obišli infrastrukturne radove u Ulici Reves Antala. Samo tri nedelje nakon poslednje posete tom naselju i razgovora s građanima, gradonačelnik Janjić je prihvatio njihovu inicijativu o neophodnosti izgradnje puta u toj ulici i uprkos tome što je građevinska sezona, praktično, završena, usledio je početak radova. Sada je planiran završetak zemljanih radova i nasipanje tucanikom, a asfaltiranje bi trebalo da usledi naredne sezone.
 
 
Ulica Reves Antala, kako ističu njeni stanovnici, značajna je, pre svega, zbog prilaza novom delu mužljanskog groblja, ali i pristupa pojedinim parcelama do kojih se moglo stizati samo pešice ili dotrajalim kaldrmisanim putem. Gradonačelnik Janjić takođe je rekao da je neophodno bilo izgraditi ovaj put.
- Jeste građevinska sezona završena, ali vremenski uslovi dozvoljavaju da se izvedu ovakvi radovi. Postavljanje tucanika u dužini od oko 400 metara će biti dovoljno da se “pod hitno” reši ovaj problem, a sledeće godine ćemo u planu i programu investiranja gledati da predvidimo i asfaltiranje. Drago mi je što smo s našom operativom uspeli da izađemo na teren i siguran sam da smo uradili dobar posao.
 
 
On je naglasio da je 2016. godina bila uspešna što se tiče izgradnje putne infrastrukture i komunalnog opremanja, ne samo centra grada i periferije, nego i svakog naseljenog mesta na teritoriji našeg grada.
- Osamdeset kilometara lokalnih puteva i ulica i trinaest kilometara biciklističkih staza u prethodnom periodu impoznatna je cifra i za neke veće gradove nego što je Zrenjanin - kazao je gradonačelnik i najavio ambiciozne infrastrukturne aktivnosti za narednu godinu.
 
 
- Pokušaćemo da rešimo možda najveći infrastrukturni problem u gradu, za šta ćemo imati i podršku države. Krećemo sa izgradnjom mosta na Begeju, u delu obilaznice, mislim da ćemo uspeti da asflatiramo i trasu u Gradnuličkom ataru i time spojimo s mostom deo koji je već urađen. Izvesna je i gradnja najmanje dve kružne raskrsnice - na beogradskom putu kod autobuske stanice, i na ulasku u industrijsku zonu “Jugoistok”, takođe na trasi obilaznice. Biće proširivanja ulica Nikole Pašića i Beogradske, još mnogo manjih ulica, tako da nastavljamo ovim tempom i siguran sam da će građani biti zadovoljni.
 
 
Predstavnike medija koji su prisustvovali današnjem događaju interesovalo je i kada počinju dugo očekivani radovi na revitalizaciji magistralnog puta ka Novom Sadu. Janjić navodi da je sve spremno za početak, koji će uslediti s prvim prolećnim danima.
- To radimo u saradnji s Vladom Republike Srbije, izabran je izvođač radova i konačno krećemo u rekonstrukciju tog puta od Zrenjanina do Žablja, uključujući i gradnju kružne raskrsnice kod Žablja. Takođe, Vlada Srbije radi i projekat za izgradnju puta sa četiri trake od Zrenjanina do Beograda i nadam se da će projektna dokumentacija biti završena tokom naredne godine - objasnio je gradonačelnik.  
 
 
S obzirom da je inicijativa o gradnji puta u Ulici Reves Antala potekla od samih građana, oni su se takođe danas okupili kako bi porazgovarali s gradonačelnikom. Među prisutnima su bile i Hajnalka Lehocki i Žuža Kardoš, neposredne inicijatorke te akcije.
- Pre tri nedelje smo podneli zahtev za postavljanje tucanika u ovoj ulici, između starog i novog groblja. Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su nam, iako je kraj građevinske sezone, izašli u susret i koji su videli da meštanima zaista ovaj put mnogo znači, a posebno je to izraženo u zimskim uslovima, kada je vozilima veoma teško, nekada i nemoguće proći - navodi Žuža Kardoš.