Predsednik Pokrajinske vlade Mirović i gradonačelnik Janjić u poseti opštini Žitište

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević uručili su juče Zorici Glušac iz Česterega, samohranoj majci petoro dece, rešenje o dodeli placa od 17 ari na kojem će biti izgrađena kuća za tu porodicu.
 
Višečlana porodica Glušac živi u veoma teškim stambenim i materijalnim uslovima. Odlukom opštine Žitište da im se dodeli plac, već na proleće, s prvim građevinskim danima, počeće izgradnja kuće za tu porodicu.
 
 
"Često od velikih reči, ideja i razvojnih projekata ne vidimo život običnih ljudi. Zato je zadatak svih opština, Pokrajinske vlade, ali i svih na nacionalnom nivou, da se više angažujemo u ovoj sferi i da pokažemo da je moguće i na ovaj, najdirektniji način, pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je predsednik Mirović.
 
Zorica Glušac se zahvalila svim dobrim ljudima koji su omogućili da njena deca, starosti od 16 godina do godine i sedam meseci, dobiju krov nad glavom.
 
 
Predsednik Mirović je u okviru posete opštini Žitište obišao početak radova na izgradnji kanalizacione mreže i renovirani Dom kulture u Žitištu, kao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu.
 
U poseti Česteregu, Žitištu i Banatskom Karađorđevu, zajedno s pokrajinskim premijerom Mirovićem, boravio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je sa rukovodstvom opštine Žitište i škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu dogovoreno da se hitno počne sa sanacijom toaleta, zamenom podova i krečenjem škole, za šta će u narednih deset dana biti obezbeđena sredstva.
 
 
„U januaru će opština Žitište konkurisati i za sredstva za komunalnu infrastrukturu. Imamo zajedničke planove i verujem da ćemo u narednom periodu tešnje i čvršće sarađivati, jer želimo da u svim naseljenim mestima, prema planovima koje opština bude postavila, rešimo pitanja komunalne infrastrukture, pre svega pitanje vodosnabdevanja, izgradnje kanalizacione mreže, ali i druga otvorena pitanja, kao što je dolazak investitora, jer to je trajna perspektiva za sve građane opštine“, rekao je predsednik Mirović i izrazio uverenje da će se konkretni rezultati zajedničke saradnje videti već u 2017. godini.
 
 
Izvor: Pokrajinska vlada AP Vojvodine http://www.vojvodina.gov.rs/
 
Foto: Pokrajinska vlada i Žitište on-lajn