Projekat o učeničkoj preduzimljivosti

Završna prezentacija projekta "Učenička preduzimljivost na delu" koje je realizovalo Udruženje pedagoga i psihologa Srednjobanatskog okruga, a podržao Grad Zrenjanin, održana je danas u Baroknoj sali.
 
 
 
Učenike i njihove nastavnike - učesnike projekta, ispred Grada Zrenjanina pozdravio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.
On je rekao da je Grad pomogao realizaciju projekta kroz konkurs za nevladine organizacije, a na koji se odazvalo i Udruženje pedagoga i psihologa Srednjobanatskog okruga sa ciljem razvoja preduzetništva kod učenika osnovnih škola.
 
 
 
 
- Pomogli smo ovaj projekat sa sto hiljada dinara i danas smo ovde, na završnoj konferenciji, a ono što sam najpre primetio jeste zadovoljstvo učesnika. Veoma je bitno, i to želim da istaknem, ovo je jasan pokazatelj kako je moguće da udruženja napišu dobar projekat koji prepoznaje lokalna samouprava, a sa druge strane da omogući razvoj same želje kod učenika za novim znanjima. Mišljenja sam da našoj deci moramo pružiti i ta dodatna znanja i pripremimo ih na sve ono što ih čeka kasnije u životu - rekao je Santovac.   
On je naglasio da svi projekti koji za cilj imaju edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola mogu računati na podršku grada, jer je želja lokalne samouprave da pomogne mladima kako bi došli do novih znanja.   
 
 
 
 
Kosana Rauški, predsednica Udruženja pedagoga i psihologa Srednjobanatskog okruga kazala je da su učenička preduzuimljivost, potencijal ekonomskog razvoja urbane i ruralne sredine ono što čini projekat.
 
 
 
 
- Učesnici su učenici osmih razreda seoskih škola i ovo je nastavak prošlogodišnjeg, kada su učestvovali učenici gradskih škola. Grad Zrenjanin nas je podržao po drugi put, kao i direktori škola, kolege i stručni sardnici po školama, a ove godine učestvovalo je oko 350 učenika, s tim što je u selektovanju preduzimljivosti izabrano 170 učenika, od kojih je 96 aktivno učestvovalo u projektu - rekla je Rauški izrazivši zadovoljstvo što je priča zaokružena u godini preduzetništva.
Ona je navela da su učenici pokazali veliku osetljivost za probleme lokalne zajednice, socijalnu preduzimljivost i da su imali divnih kreativnih rešenja po tom pitanju.