Sportskom savezu Zrenjanina i Laslu Šuranjiju Spartakova nagrada za 2016. godinu

Najveće priznanje u oblasti sporta u AP Vojvodini, nagrada „Jovan Mikić Spartak“, dodeljena je na svečanosti u Sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“ u Novom Sadu.
 
To je bila 49. dodela ove prestižne Nagrade u organizaciji Sportskog saveza Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na samoj svečanosti, pozdravne govore održali su Boba Sibinkić, predsednik Upravnog odbora SSV i Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast sporta.  
 
 
Spartakova nagrada, u 11 kategorija za koje se dodeljuje, pripala je i Sportskom savezu grada Zrenjanina, a među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „Olimp“ iz našeg grada, Laslo Šuranji, koji je zahvaljući osvajanju čak dve medalje sa paraolimpijade u Riju, zaslužio eptitet najboljeg u kategoriji sportista sa invaliditetom.
 
- Sportske manifestacije, razne aktivnosti i akcije koje Sportski savez grada Zrenjanina realizovao u 2016. godini imaju posebnu važnost i značaj, a priznanja koja se dodeljuju daju puni smisao tome. Velika je čast biti među ovogodišnjim laureatima i jedan od 85 dobitnika Spartakove nagrade iz Zrenjanina. Naravno, to je i obaveza da u narednom periodu radimo još bolje. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu, sportskim organizacijama i sportskim radnicima, stručnim službama i organima Sportskog saveza grada Zrenjanina koji su umnogome doprineli dobijanju ovog priznanja, rekao je Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
 
Za svoj dosadašnji rad, i doprinos razvoju sporta, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou, zrenjaninski sportski savez je više puta nagrađivan. Savez je dobitnik Majske nagrade, Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“, kao  i Nagrade grada Zrenjanina.
 
Nagrada „Jovan Mikić Spartak“ ustanovljena je 1967. godine kao najveće sportsko priznanje u AP Vojvodini.