Vreme darivanja - gradonačelnik u poseti Službi pedijatrije Opšte bolnice

U danima pred Novogodišnje praznike, kada se sumiraju utisci i svode rezultati godine koja je na izmaku, čelnici Grada Zrenjanina posećuju gradske ustanove u kojima će određene kategorije naših sugrađana boraviti u vreme praznika. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Duškom Radišićem, posetio je danas Službu pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i Gerontološki centar Zrenjanin. Tom prilikom, našim najmlađim i najstarijim sugrađanima, pacijentima bolnice i korisnicima usluga Gerontološkog centra, uručeni su prigodni novogodišnji darovi i upućene želje, jednima za brz i uspešan oporavak, drugima za dobro zdravlje i što duži i sadržajniji život.
 
 
S obzirom da je period respiratornih infekcija, povećan je i broj hospitalizovane dece u Opštoj bolnici, a jedan deo te dece tokom dana određeno vreme provede i u vrtiću Predškolske ustanove Zrenjanin, stacioniranom pri Službi pedijatrije. Njima su Janjić, Santovac i Radišić uručili novogodišnje paketiće, a tom prilikom razgovarali su i sa pomoćnikom direktora Opšte bolnice “Đorđe Joanović” dr Vladimirom Arbutinovim i načelnicom Službe pedijatrije, dr Tatjanom Stanković.  
 
 
Načelnica je ukazala da uslovi u kojima su pacijenti smešteni nisu idealni, te da se čine napori da u skorom narednom periodu budu poboljšani, a uočeni problemi sanirani. 
- U narednu godinu ulazimo s velikom nadom da će Pedijatrija, zahvaljujući pomoći grada i donacijama, biti obnovljena. Akcija je već pokrenuta, javilo se nekoliko preduzeća, veći odziv tek očekujemo i ponovo upućujemo apel svim kompanijama, svim ljudima dobre volje, da se sete dece tokom cele godine. Na ovom odeljenju godišnje se obavi oko deset hiljada opštih pedijatrijskih pregleda, takođe i velik broj subspecijalističkih pregleda i deca mogu dobiti zaista dobru medicinsku dijagnostiku i lečenje - objasnila je dr Stanković.  
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je i pre samo dva dana, tokom sastanka s novim rukovodstvom, istakao da će grad u najvećoj mogućoj meri podržavati aktivnosti i projekte bolnice, ponovio je to i ovom prilikom.
- To je apel upućen, pre svega, široj javnosti, ka dobavljačima, investitorima, ka privredi, a grad, zajedno s bolnicom, sprovodi i realizuje mnoge aktivnosti, mnogo dobrih stvari i značajnih projekata - naglasio je Janjić.